Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe dagelijks bestuurder voor deelgemeente Feijenoord

De deelraad Feijenoord heeft donderdagavond 9 november 2006 de heer Gülami Yesildal benoemd als vierde dagelijks bestuurder voor de deelgemeente Feijenoord.

Voorzitter Dagmar Oudshoorn en dagelijks bestuurders Robbert Baruch en René Kronenberg waren al in mei 2006 benoemd. Met het aantreden van Gülami Yesildal wordt invulling gegeven aan de wens van de deelraad om het dagelijks bestuur een afspiegeling van de diversiteit van de Feijenoordse bevolking te laten zijn. Gülami Yesildal was tot het moment van aantreden Regiobestuurder bij de vakbond FNV.

Korte Biografie Gülami Yesildal
Gülami Yesildal is geboren op 1 maart 1974 in Sivas-Turkije. Op vijfjarige leeftijd is hij geïmmigreerd naar de Stampioenstraat in de wijk Feijenoord. Gülami Yesildal heeft Politieke wetenschappen en Culturele Antropologie gestudeerd in Leiden en daarna nog drie jaar Personeel en Management gestudeerd aan de Hogeschool de Horst te Driebergen. Sinds 1998 is hij werkzaam als regiobestuurder bij FNV Bouw, waar hij verantwoordelijk is voor de collectieve belangenbehartiging van werknemers in de verschillende bouwsectoren, zoals woningcorporaties, bouwvakkers, schilders en werknemers in de meubel en houtindustrie.
Gülami Yesildal heeft deelgenomen aan de opleiding voor professionele bestuurders met een dubbele culturele bagage in de cultuursector bij de stichting Binoq-Atana te Amsterdam. Gülami Yesildal is alleenstaand en heeft één dochter van 7 jaar oud. Hij heeft heel zijn Nederlandse leven in Rotterdam gewoond en woont op dit moment in Kralingen-Crooswijk. Gülami Yesildal heeft meerdere nevenfuncties gehad. Hij is één van de oprichters van het alevitische culturele vereniging Rijnmond.