Gemeente Lelystad


* Zilverparkgarage scoort hoog in nationale parkeertest

Zilverparkgarage scoort hoog in nationale parkeertest

De Zilverparkgarage behaalt de vierde plaats in de Nationale Parkeertest 2006.
Onderdelen waar de garage hoog scoort, zijn parkeerkosten en veiligheid. De bereikbaarheid wordt iets minder gewaardeerd. Vooral het kostenaspect springt eruit. De Zilverparkgarage is op vier na de goedkoopste van Nederland, in een overzicht van 54 parkeergarages.

De Nationale Parkeertest 2006 is uitgevoerd door het Platform Detailhandel Nederland. Dit is het samenwerkingsverband van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland.

Het herstel van de Zilverparkgarage, naar aanleiding van lekkages, loopt vertraging op. Vooral door de zeer natte augustusmaand is een forse achterstand opgelopen. Dit betekent, dat de laatste vochtwerende coating op het bovendek nu niet kan worden aangebracht, vanwege de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid. Besloten is deze werkzaamheden nu in het voorjaar van 2007 uit te voeren. Tot zolang blijft het bovendek gesloten voor autos.

De parkeerbalans laat zien dat er geen directe noodzaak bestaat het bovendek wel open te stellen. In november worden wordt in de Zilverparkgarage de beganegrond en 1e verdieping weer in gebruik genomen en begin december wordt de gerenoveerde parkeergarage Neringweg opgeleverd. Daarnaast zal de tijdelijke parkeervoorziening ten oosten van de Zuigerplasdreef gehandhaafd blijven tot de werkzaamheden aan de Zilverparkgarage zijn afgerond. Gerekend met deze gegevens blijkt zowel op werkdagen als op zaterdagen de capaciteit steeds groter dan de vraag.

---