Gemeente Hulst


Persbericht - 10.11.2006

Afsluiting Scharnier

Op drukke dagen levert de verkeersuitstroom aan de zuidelijke zijde van Hulst vaak de nodige vertraging op. Om de uitstroom van het verkeer vlot te laten verlopen, zoekt het gemeentebestuur naar mogelijkheden om op dergelijke dagen het verkeer aldaar een handje te helpen.

Op woensdag 1 november 2006 werd bij wijze van test het Scharnier (gedeelte tussen de Absdaalseweg en de Van der Maelstedeweg) afgesloten.
Dat wil zeggen dat het verkeer komende vanuit de Hulster binnenstad via de Van der Maelstedeweg werd weggeleid en het verkeer van het Havenfort (Backterrein) via de Absdaalseweg.
Op deze dag bleek het doorstromingsprobleem zich te concentreren rondom de verkeerslichten op de kruising van de Absdaalseweg met de N60 én de verkeerslichten ter hoogte van Sint Jansteen.

Op maandag 13 november 2006 (een zogenaamde Belgendag) zal opnieuw extra aandacht worden besteed aan de bevordering van een vlotte uitstroom van het verkeer.
Hiertoe wordt op die dag gezorgd vanuit Rijkswaterstaat gezorgd voor verkeersbegeleiders aan de genoemde verkeerslichten op beide locaties.

Het scharnier wordt op die dag niet afgesloten.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl