Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Deelraad Feijenoord akkoord met begroting 2007

De deelraad Feijenoord is donderdagavond 9 november 2006 akkoord gegaan met de begroting voor 2007. De begroting voor het komende jaar bedraagt zon 35 miljoen euro. Het grootste gedeelte wordt uitgegeven aan de programmas Welzijn (8 miljoen) en Beheer Buitenruimte (10 miljoen). De andere programmas zijn: Burger, Participatie en Integratie; Onderwijs en Kennis, Economie en Werken; Bouwen; Toerisme, Recreatie en Vrije Tijd en Bestuur en Bedrijfsvoering.

Moties en amendementen
De deelraad Feijenoord heeft negen moties en amendementen aangenomen:
* Volwaardig Burgerschap (motie SP): Mensen met een beperking moeten volwaardig mee kunnen participeren in de samenleving. Dit moet een plek krijgen in beleidsplannen van de deelgemeente. Gebouwen en openbare ruimte moeten goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Ook mag niets deze groep in de weg staan om in dienst te treden van de deelgemeente.

* Verkeersveiligheid (motie PVDA): De deelgemeente moet in 2007 in overleg met scholen, peuterspeelzalen, speeltuinverenigingen, sportverenigingen en bewonersorganisaties een inventarisatie maken van kindonveilige verkeerssituaties om vervolgens samen met de raad een selectie te maken en prioriteiten te stellen, zodat deze plekken aangepakt kunnen worden.

* Woninginspectie (motie PvdA): Woningen worden vaak onvoldoende onderhouden door de eigenaren. Ook woningbouwverenigingen stoppen soms met onderhoud als zijn op termijn willen overgaan tot sloop. Omdat controle op woningonderhoud belangrijk is voor de bewoners en achterstallig onderhoud geen reden mag zijn voor sloop, wordt het dagelijks bestuur opgeroepen te kijken naar de prioriteiten bij woninginspectie en aan te dringen op uitbreiding van de capaciteit.

* Jubileum Feijenoord (motie PvdA): De wortels van de voetbalclub Feyenoord liggen in de deelgemeente. In 2008 bestaat Feyenoord 100 jaar. Het dagelijks bestuur wordt gevaagd om te kijken of de spelers van Feyenoord betrokken kunnen worden bij activiteiten met jongeren van Feijenoord, bij voorkeur op het Afrikaanderplein.
* Smart (motie GroenLinks): Een werkgroep van raadsleden, met eventueel ambtelijke ondersteuning, gaat zich buigen over hoe de afspraken met stedelijke diensten en deelgemeentelijke instellingen SMART gemaakt kunnen worden: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Toetsbaar.

* Participatie leefmilieu (motie SP): De deelraad vraagt het dagelijks ervoor te zorgen dat bewoners en organisaties van bewoners op een goede en gelijkwaardige manier kunnen participeren bij veranderingen in de leefomgeving die mede bepaald worden door woningbouwcorporaties.

* Verlichting Dordtselaan (amendement PvdA): De deelraad trekt 30.000,- uit om de verlichting op de Dordtselaan te verbeteren, omdat de laan nu s avonds te donker is. De verbeteringen moeten in overleg met de bewoners plaatsvinden.

* Klaar-overs (amendement PvdA): De deelraad stelt 18.000,- beschikbaar om bij drie scholen projecten met klaar-overs te starten om zo verkeersonveilige situaties bij scholen te verbeteren en om ouders en kinderen daarbij te betrekken.
* Stimuleren contacten bevolkingsgroepen (amendement PvdA): De deelraad trekt 60.000,- voor initiatieven/evenementen die contacten tussen bevolkingsgroepen stimuleren. Bij deze activiteiten moeten minstens 100 bewoners aanwezig zijn.