Thema voor de Week van de Chronisch Zieken: In beweging

Week van de chronisch zieken

PERSBERICHT

Rotterdam, 20 september 2006

Thema voor de Week van de Chronisch Zieken: In beweging

Vrijdag 10 november start in het Nieuwegein Business Centrum de Week van de Chronisch Zieken met een publieksdag over sport en bewegen. De week duurt tot en met donderdag 16 november 2006 en heeft als thema 'In Beweging'

Bewegen is ook voor mensen met een chronische aandoening belangrijk. Bewegen heeft bij een aantal aandoeningen een aantoonbaar nut ter preventie van een toename van klachten. Maar voor mensen met een chronische aandoening kan bewegen juist lastig zijn vanwege beperkingen o.a. toegankelijkheid van gebouwen, fysieke belasting en motivatie.

Tijdens de Week van de Chronisch Zieken zijn er meer dan 600 activiteiten voor mensen met een chronische aandoening of handicap, en voor mantelzorgers. Een aantal CWI's en UWV's hebben tijdens de Week speciale informatiemarkten voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast zijn er ook veel sport- en bewegingsactiviteiten. Donderdag 16 november wordt de week afgesloten met 'Nederland danst'. Zo'n 200.000 mensen gaan dansen waarmee een nieuw wereldrecord wordt gevestigd.

Het weekprogramma is te vinden in magazine Chronisch Ziek 2006 dat vanaf begin oktober in 420.000-voud gratis verkrijgbaar is bij apotheken, bibliotheken en de afdelingen patiëntenvoorlichting van ziekenhuizen. Het magazine kan ook besteld worden bij Korrelatie, telefoonnummer 0900-1450 (30cpm). Het weekprogramma en het magazine staan ook op www.chronischziek.nl.


Noot voor de redactie,