Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prinses Margriet opent 10 november 2006 Mappa Mondo huis in Waalre

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht vrijdag 10 november te Waalre de officiële opening van het Mappa Mondo Waalre, een medisch gespecialiseerd huis van het Nederlandse Rode Kruis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Mappa Mondohuizen zijn huizen voor kinderen tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Kinderen worden voor een korte of langere periode opgevangen en verzorgd; zij wonen tijdelijk in de huizen of logeren er af en toe. Om ouders te ontlasten en goede zorg aan het kind te bieden, heeft het Rode Kruis Mappa Mondo opgezet. Ook ontlast Mappa Mondo de kinderziekenhuizen. Sommige kinderen blijven onnodig lang in een ziekenhuis liggen, omdat ze thuis niet terecht kunnen.

Het Mappa Mondohuis in Waalre zal jaarlijks plaats bieden aan zo´n dertig kinderen uit Zuid-Oost Brabant en Limburg. Zij ontvangen er de medische en verpleegkundige zorg die ze nodig hebben in een huiselijke omgeving. Het Nederlandse Rode Kruis heeft gekozen voor een kleinschalige voorziening om zo meer individuele aandacht aan de kinderen te kunnen schenken.

Het huis in Waalre is het derde Mappa-Mondohuis dat het Nederlandse Rode Kruis met giften heeft gerealiseerd. Het eerste huis is in 1997 in Wezep geopend, het tweede in 2002 in Rijswijk.

10 oktober 2006
© RVD