Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 12 oktober 2006

Toeristische Netwerkdag 2006 in het teken van kwaliteit Sluit het aanbod aan bij de vraag

Op vrijdag 10 november aanstaande vindt de vierde Toeristische Netwerkdag plaats voor ondernemers, beleidsambtenaren, bestuurders en andere belanghebbenden die in de provincie Noord-Holland betrokken zijn bij het toerisme. Het thema van dit jaar is 'kwaliteit van de toeristische dienstverlening'. Dit thema staat momenteel erg in de belangstelling vanwege de veranderende eisen van de consument ten aanzien van kwaliteit. De vraag is dan ook: 'Sluit het aangeboden product aan op de wensen van de consument?' Het doel van de toeristische netwerkdag is om hierover met elkaar de dialoog aan te gaan en kwaliteit vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en te bespreken.

Uit diverse onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat de Duitse toerist niet altijd tevreden is over de prijs/kwaliteit verhouding in ons land en dat service en kwaliteit voor verbetering vatbaar zijn. Het is van belang dat de toeristische sector in Noord-Holland het toeristisch-recreatieve product regelmatig evalueert en zich afvraagt of het nog aansluit op de wensen van de bezoeker. Als een toerist met een goed gevoel naar huis gaat, draagt hij op die manier bij aan een positief imago van Noord-Holland.

Vanwege de viering van 650 jaar stadsrechten van Enkhuizen vindt de Toeristische Netwerkdag in deze stad plaats. Gedeputeerde Hans Schipper, verantwoordelijk voor recreatie en toerisme, zal in het Zuiderzeemuseum de dag openen. Daarna wordt ingegaan op de kwalitatieve vraag van de consument. Toerisme Noord-Holland zal de hoofdlijnen voor de marketing en promotie van het toeristisch product Noord-Holland voor de komende vier jaar presenteren. Na de lunch zijn er een aantal workshops waarbij 'kwaliteit' telkens vanuit een andere invalshoek wordt benaderd.

De Toeristische Netwerkdag wordt georganiseerd door het Toeristisch Platform. Hierin zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: Provincie Noord-Holland, Amsterdam Toerisme & Congres Bureau, Toerisme Noord-Holland, Noord-Hollandse regio VVV's, HISWA Vereniging, ANWB, RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en de Kamers van Koophandel in Noord-Holland.

Noot voor de redactie (