Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Op 10 november verschijnt: 'Ontmoetingen op het dak van de wereld' ­ een uniek fotoboek over het leven in Tibet

Op 10 november 2006 om 20.00 uur zal in het Wereldmuseum Rotterdam (Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam) het fotoboek 'Ontmoetingen op het dak van de wereld' van de fotograaf en publicist Johan G. Hahn gepresenteerd worden. De presentatie vindt plaats in het kader van de vrijdagavond activiteiten van het Wereldmuseum ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Tibet en de 14 Dalai Lama's'. De toegang tot de presentatie is gratis.

'Ontmoetingen op het dak van de wereld' is een heel persoonlijk boek met een selectie van de foto's die de fotograaf maakte tijdens een tweetal reizen in Tibet in 2003 en 2004. Een deel van de foto's werd in 2005 geëxposeerd in Den Haag en Amsterdam en geveild in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Het boek geeft, in fotografie en tekst, een goede indruk van tal van aspecten van het dagelijkse leven van de Tibetanen, hun cultuur en hun religieuze praktijk. Het leven van Tibetaanse kinderen en van Tibetaanse monniken en nonnen krijgt speciale aandacht in het boek.

Tijdens zijn reizen heeft de fotograaf / auteur uitvoerig kennis kunnen maken met het leven van de bewoners van Tibet, zowel Tibetanen als Chinezen. De Tibetanen zijn een spiritueel, heel open en buitengewoon vriendelijk volk; zij heetten hem steeds weer welkom en ontvingen hem gastvrij.

Eeuwenlang is Tibet een land geweest dat afgesloten was van de buitenwereld. Buitenlanders was het verboden om Tibet te betreden. Tegenwoordig kunnen buitenlanders in Tibet wel reizen, maar de Chinese overheid, die het land sinds de 50er jaren van de vorige eeuw bestuurt, beperkt de vrije reismogelijkheden door middel van een 'permit-systeem'.

Het boek, dat eerst in een Nederlandse en later dit jaar in een (speciale) Engelse editie verschijnt, is in eigen beheer uitgegeven en te bestellen via www.lulu.nl. Het is ook verkrijgbaar via de boekhandel.

De netto opbrengst van het boek komt ten goede aan het werk van de Stichting Hulp aan Tibetanen (SHAT), die zich inzet voor steun aan Tibetaanse vluchtelingenkinderen in India.

Johan G. Hahn, Ontmoetingen op het dak van de wereld, Utrecht 2006 Verkrijgbaar via www.lulu.com en via de boekhandel. ISBN: 90-810928-3-9, verkoopprijs ¤ 40,=

NOOT VOOR DE REDACTIE ­