Ingezonden persbericht


7 november 2006

Passie en gezondheidszorg in Afrika

Lydia Rood signeert haar nieuwste roman op de Dam in Amsterdam

Schrijfster Lydia Rood signeert vrijdag 10 november a.s. van 15.00 - 17.00 uur haar nieuwste roman: 'Belofte onder het Zuiderkruis', in een noodveldhospitaal op de Dam in Amsterdam. Wij nodigen u uit om uw eigen gesigneerde exemplaar van deze bijzondere doktersroman te komen halen.

De doktersroman is een initiatief van de drie ontwikkelingsorganisaties Dokters van de Wereld, Simavi en AMREF Flying Doctors binnen de campagne Kans op Gezondheid van NCDO. Zij willen met dit project het Nederlandse publiek op een verrassende manier betrekken bij de noodzaak voor een betere gezondheid in ontwikkelingslanden.

Charity Lomil, de hoofdpersoon, werkt in een missiehospitaal in Kukuma, als verpleegkundige met de specialisatie anesthesie. Al vier jaar is Charity heimelijk verliefd op Winslow, een 'misdadig aantrekkelijke' chirurg. "Gaat het?' Winslow hield zijn ogen op de krant gericht terwijl hij het vroeg. Met één hand brak hij een brok ugali af en sopte het in de saus voordat hij het in zijn mond stak. `Het gaat wel, hoor', zei Charity.`Als je maar zuinig bent op jezelf.' Winslow keek even van de krant op en richtte zich tot zijn collega. `Ik zou nergens zijn zonder Charity. Ze is de beste anesthesist die ik ken.'"

Lydia Rood maakte in Kenia kennis met de hoofdrolspelers van haar doktersroman: Afrikaanse en westerse artsen die zich in Afrika inzetten voor de gezondheidszorg. Ze zag hoe de inzet van deze artsen op het platteland een wereld van verschil maakt voor de bevolking.

Er is gelegenheid tot het interviewen van Lydia Rood over haar reis en de roman. Als u haar wilt interviewen, laat u het ons dan weten?

De doktersroman is mede mogelijk gemaakt door Harlequin, de grootste uitgever van romantische fictie. 'Belofte onder het Zuiderkruis' is gratis aan te vragen op www.doktersroman.nl

Noot voor de redactie,