Gemeente Hattem

Herdruk 'In eenen aangenamen oord' betaalbaar voor iedereen

Presentatie vrijdag 10 november

Hattem, 8 november 2006 - Onlangs is de tweede druk verschenen van het boekwerk 'In eenen aangenamen oord', een omvangrijk en boeiend boek over de geschiedenis van de stad Hattem. De herdruk is uitgevoerd als paper back, waardoor de prijs zeer scherp is. Het ruim 400 pagina's tellende boek kost slechts ¤ 19,955.

De eerste uitgave van het boek verscheen in 1999 - in een oplage van 1500 stuks - ter gelegenheid van de viering van het 700-jarig stadsrecht van Hattem. Het boek, tot stand gekomen op initiatief van streekarchivaris Gerrit Kouwenhoven en de Stichting IJsselacademie, was in januari 2000 alweer uitverkocht. In de afgelopen jaren bleef er echter vraag naar het boek. Wim Schuring, eigenaar van de Bruna in Hattem, heeft nu het initiatief genomen om de herdruk te realiseren. Het eerste exemplaar wordt op vrijdag 10 november door hem overhandigd aan burgemeester Piet Zoon. De overhandiging vindt plaats om 11.00 uur in de Bruna-winkel.

Het boek bevat een veelheid aan onderwerpen die een verrassende kijk geven op het boeiende verleden van Hattem, zoals het ontstaan van de landschappen rondom Hattem, het roemruchte kasteel de Dikke Tinne, de roerige politieke en kerkelijke geschiedenis, de economische ontwikkelingen en het onderwijs. Met de herdruk is een eerder gemis verholpen: de nieuwe uitgave bevat een index, waardoor onderwerpen zo terug te vinden zijn in het lijvige boek.
---------------------------------------