PvdA Rotterdam



-Doorgestuurd persbericht-

Den Haag, 8 november 2006

Minder papier, meer Bos
Wie krijgt de 'PvdA Papieren Tijger Award 2006?'

Wouter Bos' PvdA-Angels trekken op vrijdag 10 november op de Binnenrotte bij de Hoogstraat, ter hoogte van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam ten strijde tegen overbodige regels en bureaucratische rompslomp.

In het 'Manifest tegen artikel 3, lid 2, sub b' gaat de PvdA de strijd aan met papieren tijgers. De partij roept alle Rotterdammers op om vrijdag overbodige en vertragende regels en papier naar de Binnenrotte te brengen. De Angels gaan op zoek naar kandidaten voor de 'PvdA Papieren Tijger Award 2006'; hij of zij die de meest zinloze, bureaucratische regel heeft bedacht. Zij zullen de winnaar van de Award 2006 boven op een berg papier bekend maken.

Vanaf 14.00 uur zullen Kandidaat-Kamerleden Attje Kuiken, Roos Vermeij en Mei Li Vos onder het toeziend oog van PvdA-raadslid Matthijs van Muijen 1500 kilo papier door Europa's snelste mobiele papiervernietiger halen (een vrachtauto met ingebouwde vernietigingsapparatuur van ASK mobiele Archiefvernietiging). Deze 1500 kilo is precies het gewicht aan papier dat de Tweede Kamer wekelijks verslindt.

Volgens het rapport 'Doing Business 2007' van de Wereldbank gaat 11% van het Nederlandse overheidsbudget op aan regulering van bedrijven. Maar ook andere sectoren zoals de zorg, het onderwijs, de horeca, kunst en cultuur worden steeds vaker geconfronteerd met overbodige en vertragende bureaucratische rompslomp. De PvdA vindt dat er een omslag nodig is bij de overheid. De partij wil minder mensen achter het bureau en investeren in meer mensen in de klas en in de vereniging, aan het bed en op straat. Dat betekent dat de PvdA kiest voor minder politici, bestuurders, ambtenaren én regels. De PvdA kiest voor 2500 politieagenten, 500 rechters en meer conciërges, zorghulpen, stadswachten en leraren.

De PvdA ziet er de komende vier jaar op toe dat voor iedere nieuwe regel er één wordt geschrapt. Daarnaast toetsen we regels op hun doelmatigheid en hun nut. Heeft een regel geen nut en frustreert het onze samenleving dan schaffen we de regel af. Immers, als we minder geld uitgeven aan het maken en handhaven van regels, houden we meer geld over voor zaken die echt belangrijk zijn.

In de bijlage treft u het 'Manifest tegen artikel 3, lid 2, sub b' aan.