GroenLinks

Joost Lagendijk in gesprek over Turkije

8 november 2006

In de discussie over de toetreding van Turkije tot de EU hoor je de Turkse Nederlanders weinig. Ook Twente kent grote gemeenschappen Turken. Op 8 november presenteert de Europese Commissie het eerste voortgangsrapport over de onderhandelingen met Turkije.

Joost Lagendijk, Europarlementariër van GroenLinks en voorzitter van de Turkije-delegatie in de Europese Unie gaat op vrijdag 10 november in gesprek met Turkse Twentenaren. Het gesprek wordt geleid door Henk Nijhof, oud-wethouder van Hengelo en partijvoorzitter van GroenLinks.

Wat leeft er onder Turken in Nederland, welke thema's vinden zij belangrijk?
Hoe wordt er aangekeken tegen de Turkse toetreding. Is er nog hoop, wie ziet het wel gebeuren, wie gelooft er allang niet meer in? Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat Turkije zich een EU-land mag noemen?
Welke banden zijn er met Turkije vanuit Europa? Is Turkije een ontwikkelingsland? Welke rol kunnen Turkse Nederlanders spelen in ontwikkelingssamenwerking, in (nood)hulp aan Turkije?

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Duurzame Solidariteit in samenwerking met het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, de afdeling Enschede van GroenLinks en de Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties.

Wat: Gesprek over Turkije en Toetreding tot de Europese Unie Met: Joost Lagendijk, Europarlementariër voor GroenLinks Waar: Grote Kerk, Oude Markt 31, Enschede
Wanneer: vrijdag 10 november 2006
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur