Gemeente Enschede

Dirk Hartogplein ondergaat metamorfose

Op vrijdag 10 november start de renovatie van het Dirk Hartogplein in Glanerbrug-Zuid. Een initiatief dat door buurtbewoonster Petra Smits via Buurt in Actie in gang is gezet. Door cofinanciering vanuit woningcorporatie Domijn en de gemeente Enschede is een totale metamorfose van het plein mogelijk geworden. Het Dirk Hartogplein verandert in een speelparadijs voor jong en oud.

Vrijdag om 15.30 uur onthult Petra Smits samen met Piet Rutgers (directie Domijn) en Albert Fransen (stadsdeelmanager Oost) een bord met een sfeertekening waarop te zien is hoe het plein eruit komt te zien. Voor de kinderen uit de buurt is er een ballonnenwedstrijd en voor de omwonenden een hapje en drankje.

Voor de zomervakantie van 2007 is het plein helemaal klaar. Er komt een kunstgrasveld met goals en baskets, een speelplek met nieuwe toestellen, een jeu de boulesbaan, bankjes, een skeelerbaan en nieuwe parkeerplaatsen rondom.

De renovatie van het Dirk Hartogplein komt voort uit een wens van buurtbewoonster Petra Smits. Ze diende het plan in via Buurt in Actie, het project dat bewoners de kans geeft om zich in te zetten voor de verbetering van hun buurt. Het idee was een voetbalveldje met nieuwe bestrating en een speeltoestel, zodat de jeugd op het plein kan spelen. De noodzaak voor een opknapbeurt werd niet alleen door het projectteam Buurt in Actie erkend. Ook woningcorporatie Domijn en de gemeente zagen de noodzaak ervan in. En nog belangrijker: ze waren bereid mee te betalen. Daardoor werd het oorspronkelijke `kleine' idee van Petra Smits steeds groter en ondergaat het Dirk Hartogplein nu een volledige metamorfose.

9 november 2006