Fortis Bank

Published: 07:30 10.11.2006 GMT+1 /Source: Fortis Investments

Fortis Investments verwerft meerderheidsbelang in vooraanstaand platform voor Funds of Hedge Funds

Brussel / New York. 10 november 2006. Fortis Investment Management Inc ('Fortis Investments') en Cadogan Management LLC ('Cadogan') hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een overeenkomst hebben getekend voor de samenvoeging van hun respectievelijke Funds of Hedge Funds activiteiten tot een nieuw zelfstandig vermogensbeheerbedrijf. Het nieuwe bedrijf zal opereren onder de naam "Cadogan". Fortis Investments zal als meerderheidsaandeelhouder 70% van de aandelen van Cadogan bezitten.

Het gecombineerde vermogen onder beheer van de nieuwe entiteit zal USD 3,7 miljard bedragen. Een team van 42 specialisten beheert dit vermogen vanuit het hoofdkantoor in New York en de vestiging in Londen ten behoeve van een divers internationaal klantenbestand in Noord-Amerika, Europa en Azië. Cadogan wil het bestaande productenpakket, dat zij internationaal zal blijven aanbieden in Noord-Amerika, Europa en Azië, verder uitbouwen en heeft zich daarbij duidelijk ten doel gesteld een vooraanstaande aanbieder van beleggingsoplossingen binnen deze vermogenscategorie te worden. Het management team van Cadogan, bestaande uit Stuart Leaf (CEO), Paul Isaac (CIO) en Michael Waldron (Director of Research) zal aanblijven als lid van het Executive Management Team en als houders van een aanzienlijk aandelenbelang.

Stuart Leaf, Managing Member en CEO van Cadogan Management LLC: "De betrokkenheid van Fortis Investments bij ons bedrijf zorgt voor een aanzienlijke versterking van ons vermogen om onze huidige en toekomstige klanten de performance, vernieuwingen, service en zekerheid te bieden die zij van ons gewend zijn. Ook krijgen wij hierdoor rechtstreeks toegang tot een belangrijk en specifiek distributienetwerk voor onze producten binnen een snelgroeiende internationale markt. Als onafhankelijke instelling wilden wij uiteraard alleen in zee gaan met een organisatie die qua cultuur en waarden vergelijkbaar is met de onze en die het wezen van onze benadering tot vermogensbeheer volledig doorziet. Ik ben zeer verheugd dat wij in Fortis Investments zo'n partner hebben gevonden. Mijn collega's en ik kijken er erg naar uit om samen met Fortis Investments ons bedrijf verder te versterken en uit te bouwen op een wijze die grote voordelen zal opleveren voor onze huidige en toekomstige klanten."

Richard Wohanka, Global CEO van Fortis Investments geeft als commentaar: "Wij zijn bijzonder verheugd dat wij deze belangrijke investering kunnen doen in de activiteiten, het management en de medewerkers van Cadogan. Wij verwachten dat er wereldwijd een grote vraag van beleggers zal ontstaan naar Fund of Hedge Fund producten. Met het team van Cadogan hebben wij onze capaciteiten op het gebied van alternatieve beleggingen versterkt. Daarnaast zorgt deze transactie voor een verbreding van ons productenpakket met een reeks institutionele kwaliteitsfondsen. Wij verkrijgen hiermee een duidelijke kritische massa binnen een vermogenscategorie die steeds populairder wordt bij beleggers."

Deze transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de goedkeuring van de toezichthoudende instanties en zal naar verwachting binnen 90 dagen worden afgerond. De transactie zal geen gevolgen hebben voor de nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis Investments
Fortis Investments is een asset management onderneming met diverse vestigingen en een ruim productengamma. Als autonome asset manager van Fortis, heeft Fortis Investments EUR 116 miljard in beheer (*) en worden meer dan 50% van de inkomsten gegenereerd via derde partijen. De onderneming heeft een internationale aanwezigheid via vestigingen en 20 investment centres in Europa, de VS en Azië. Dankzij haar internationale beleggingsexpertise kan Fortis Investments een gepast antwoord geven op de noden en vereisten van lokale institutionele en particuliere beleggers. Van de 811** werknemers van Fortis Investments zijn er 224** ervaren beleggingsspecialisten.

De activiteiten variëren van het beheer van institutionele portefeuilles tot de oprichting en het beheer van beleggingsfondsen, zoals het Fortis L Fund dat momenteel meer dan 116 compartimenten telt. Fortis Investments is een cliëntgerichte organisatie die een rigoureus beleggingsproces aanwendt om alle cliëntenvereisten te beantwoorden.


*Alle cijfers per eind september 2006
** Inclusief de Chinese JV, Fortis Haitong

Cadogan Management LLC
Cadogan Management LLC is een vooraanstaande specialist op het gebied van Funds of Hedge Funds en heeft vestigingen in New York en Londen. Cadogan is in 1994 opgericht door de huidige CEO en biedt reeds vele jaren uitstekend presterende en innovatieve beleggingsproducten voor institutionele en wholesale klanten in alle delen van de wereld. Cadogan heeft 33 medewerkers, inclusief 21 beleggingsspecialisten. Met haar dienstverlening aan een gevarieerd klantenbestand in Noord-Amerika (55%), Europa (35%) en Azië (10%) en door de behaalde resultaten heeft Cadogan een reputatie van wereldformaat opgebouwd.

Perscontacten

Lynn J Pattinson

Tel.:

+ 32 (0)2 274 84 66
E mail:
Lynn.pattinson@fortisinvestments.com