PvdA Rotterdam


Resultaten Begroting

Vr 10 Nov 2006 - Redactie
Resultaten Begroting

Vannacht is de begroting voor 2007 goedgekeurd in de gemeenteraad. Met een robuust sociaal programma en een forse inzet voor het pact op Zuid is het een begroting geworden waar de PvdA trots op is. Op het gebied van veiligheid worden bestaande programma's uitgevoerd, met extra ambitie. De PvdA heeft ervoor gezorgd dat er in 2007 5 miljoen extra beschikbaar komt voor veiligheid. De Nieuwe Rotterdamse Aanpak betekent naast inzet op veiligheid ook inzet op sociaal gebied: 2.5 mln voor een schoolboekenfonds zodat schoolboeken betaalbaar worden en 2.5 mln voor ontbijt op school, zodat geen enkel kind met een lege maag op school zit.

Ook op andere gebieden heeft de PvdA ervoor gezorgd dat er initiatieven mogelijk zijn in Rotterdam. Zo komt er nu eindelijk gratis openbaar vervoer voor ouderen. In de daluren zullen 65+-ers gratis gebruik kunnen maken van het ov om de stad of familieleden te bezoeken. Ook jongeren zijn niet vergeten. Een PvdA-plan om Rotterdam in 2009 Jongerenhoofdstad van Europa te maken is door het college overgenomen. Dankzij de PvdA wordt er nu snel begonnen met dit project en zullen in 2007 en 2008 de eerste activiteiten al zichtbaar worden. Bovendien zullen er structurele verbeteringen plaatsvinden, zoals het Urban Culture Podium, dat een creatieve plek zal gaan worden voor de Rotterdamse jongerenscene.

Een ander belangrijk punt voor de PvdA is de dienstverlening van de gemeente. Aanvragen voor vergunningen en uitkeringen moeten snel behandeld worden, evenals bezwaarschriften. Dankzij moties van de PvdA, samen met CDA, VVD en GL, zal dit ook gaan gebeuren.