Gemeente Vlaardingen


Expositie bloemen van Lieke de Leeuw
10 november 2006

Volop kleur en vorm in de expositie van Lieke de Leeuw. In de kamer van cultuurwethouder B. van der Velde is tot en met 28 december een expositie te zien met werk van Lieke de Leeuw. De expositie in het stadhuis is gratis toegankelijk. GeĂŻnteresseerde kijkers kunnen vooraf een afspraak maken met de secretaresse van wethouder Van der Velde, telefoon: (010) 248 4246.

Leven, de kwetsbaarheid en de kracht vormen voor Lieke de Leeuw een belangrijk thema in haar werk. Respect voor eigen leven en dat van een ander, maar ook voor het leven in de natuur. Het zijn zaken die haar tot nadenken aanzetten. In haar olieverfschilderijen geeft zij haar zienswijze met bloemen weer. De variatie in vorm, kleur en formaat blijft haar steeds verrassen. Een bloem geeft in al zijn kwetsbaarheid ook de kracht van het leven weer, aldus Lieke.

Ruimte voor individuele amateur-kunstenaars

Als Vlaardingse individuele amateur-kunstenaars willen exposeren in de werkkamer van de Vlaardingse wethouder voor kunst en cultuur, kunnen zij zich aanmelden via het secretariaat van wethouder Van der Velde, telefoon: (010) 248 4246. De exposities komen tot stand via de volgende werkwijze:

* Wethouder Van der Velde selecteert zelf de kunstwerken.
* Alleen kunstwerken van individuele amateur-beeldende kunstenaars komen in aanmerking, dus geen clubexposities.
* De werken worden opgehangen of neergezet, zoals ze aangeleverd worden. De kunstenaars brengen de kunstwerken zelf naar het stadhuis en halen ze ook weer op.

* De exposities wisselen minimaal elk kwartaal.

Deze wisselexposities zijn geen verkooptentoonstellingen. Wel wordt op aanvraag verwezen naar de kunstenaar.