Ingezonden persbericht


Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 10 november 2006

Gemeente Heerde legt illegale bouw stil

De gemeente Heerde heeft de illegale verbouw van twee veestallen in Wapenveld stilgelegd. Sinds een evaluatierapport van het ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) aangaf dat de gemeente onvoldoende toezicht hield op de illegale bouw, is er hard aan gewerkt om dit toezicht en de bijbehorende handhaving te verscherpen. Met twee stilleggingen als gevolg.

Striktere uitvoering beleid

De evaluatie van het ministerie van VROM maakte duidelijk dat een strikter toezicht en uitvoering van het bouwbeleid van de gemeente Heerde nodig is om illegale bouw te voorkomen. In de afgelopen maanden is er hard aan gewerkt om dit te verwezenlijken, met de eerste stillegging van een bouwproject als gevolg. De verwachting is dat binnenkort meer controles plaats zullen vinden door de aanstelling van een extra bouwinspecteur. Het college van B&W heeft een verbeterplan opgesteld om de naleving van de VROM-regelingen te verbeteren. Dit plan wordt in december in de raad behandeld.

Veestallen
De stilgelegde bouwprojecten betreffen veestallen in Wapenveld. In beide gevallen gaat het om uitbreidingen van de stallen waarvoor nog geen bouwvergunning is afgegeven. De eigenaar van de eerste stal is gesommeerd om ofwel het gebouwde gedeelte weer te verwijderen, ofwel alsnog een bouwvergunning aan te vragen, waarbij er natuurlijk nog geen garantie is te geven dat de bouwvergunning daadwerkelijk wordt verleend. Bij de tweede stillegging heeft de eigenaar al wel een bouwvergunning aangevraagd, maar is de procedure hiervoor nog niet afgerond.



Ingezonden persbericht