Gemeente Tilburg

Datum

10 november 2006

CiST in nieuwe Centrum voor Beeldende Kunst
Tijdelijke plek binnen gemeente vanaf 1 januari 2007

Vanaf 1 januari 2007 krijgt bureau Cultuur in School Tilburg (CiST) tijdelijk een plek binnen de gemeentelijk organisatie. De activiteiten van CiST worden gekoppeld aan de educatieve taken van het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK), dat momenteel in ontwikkeling is. "Van deze koppeling verwachten wij een duidelijke meerwaarde", aldus wethouder Hugo Backx (Cultuur). "Binnen twee jaar moet het CBK zelfstandig opereren, de activiteiten van CiST krijgen daarbinnen een structurele plek. De huidige dienstverlening, het opgebouwde netwerk en de opgebouwde kennis van CiST zullen natuurlijk behouden blijven". Postadres Aanleiding voor de verandering is het feit dat verschillende culturele instellingen aangegeven hebben meer ondersteuning te willen. De afgelopen jaren heeft CiST vooral geïnvesteerd in de relatie met het onderwijs. Daarnaast heeft de Stichting Onderwijsbegeleiding Midden-Brabant (SOM) laten weten, gezien haar eigen prioriteiten, niet aan de eisen te kunnen voldoen die de gemeente stelt in haar programma cultuureducatie 2007-2008.

Achtergrond
CiST, nu nog onderdeel van de SOM, vervult een makelaarsrol tussen het culturele veld en de onderwijswereld. In opdracht van de gemeente organiseren zij activiteiten op het gebied van cultuureducatie. Instellingen kunnen bij CiST terecht voor advies en bemiddeling over de opzet en realisatie van cultuureducatieve projecten in het onderwijs.

Voor de pers:
Stephanie Peters, Themacommunicatie, telefoon 013 542 86 77; Theun van de Boer, Bestuurswoordvoering, telefoon 013 542 88 19.


---- --