Time : 10:24:11
Date : 10 November 2006
Sender Name: Hugin Benelux

UCB KONDIGT HET BEGIN VAN DE AANVAARDINGSPERIODE VOOR DE OVERNAME VAN SCHWARZ PHARMA AAN

NIET VOOR GEHELE OF GEDEELTELIJKE BEKENDMAKING, PUBLICATIE OF VERSPREIDING IN DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, AUSTRALIË OF JAPAN

Brussel, België - 10 november, 2006 - UCB kondigde aan dat het document met het aanbod tot overname van SCHWARZ PHARMA AG vandaag officieel werd gepubliceerd. Zoals aangekondigd op 25 september 2006, biedt UCB (genoteerd op Eurolist door Euronext Brussels) 50 euro in cash en een bijkomende vergoeding van 0,8735 nieuwe gewone aandelen in UCB voor elk aangeboden aandeel van SCHWARZ PHARMA.

Het aanbod kan aanvaard worden in de aanvaardingsperiode tot 8 december 2006 om 24:00 uur (CET).

De Amerikaanse Free Trade Commission (FTC) heeft het verval van de wachtperiode toegelaten zonder opmerkingen, wat betekent dat de transactie vanuit een Amerikaans "antitrust" standpunt kan voortgezet worden. UCB verwacht de beslissing van de Europese Commissie te verkrijgen niet later dan 21 november 2006.

UCB en SCHWARZ PHARMA zijn ervan overtuigd dat de twee ondernemingen samen een winnende combinatie zouden zijn, met de vorming van een biofarmaceutisch bedrijf met een leidende, wereldwijde franchise in gespecialiseerde behandelingen op het gebied van de neurologie, immunologie en oncologie, evenals een aantrekkelijke pipeline in de laatste fasen van ontwikkeling.

Roch Doliveux, CEO van UCB verklaarde: "Wij zouden alle aandeelhouders van SCHWARZ PHARMA sterk aanbevelen gebruik te maken van deze unieke gelegenheid en ons aanbod te aanvaarden. De nieuwe, gecombineerde onderneming zou aanzienlijk betere groeimogelijkheden hebben dan zowel UCB als SCHWARZ PHARMA alleen. Wij geloven dat wij samen een biofarmaceutische leider voor de volgende generatie zullen vormen."

De Supervisory and Executive Boards van SCHWARZ PHARMA hebben hun intentie te kennen gegeven om alle aandeelhouders van SCHWARZ PHARMA aan te bevelen dit aanbod te aanvaarden, afhankelijk van een nazicht van het document van aanbod en hun fiduciaire verplichtingen.

Om het aanbod te aanvaarden moeten de aandeelhouders van SCHWARZ PHARMA vóór het einde van de aanvaardingsperiode de nodige instructies geven aan de bank die hun aandelenrekening beheert.

Bijkomende informatie en het officiële document van aanbod zijn beschikbaar op het internet op www.ucb-group.com

Voor vragen kunt u terecht bij:

UCB

Jean-Christophe Donck +32 2 559 9346
Mareike Mohr +32 2 559 9346

AANDEELHOUDERS HELPLINE

Duitsland 0800 560 0484
Internationaal (Helpline 1) + 800 5464 5464
Internationaal (Helpline 2) + 44 207 920 9700

Over UCB

UCB (www.ucb-group.com) is een toonaangevend, wereldwijd aanwezig biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van vernieuwende farmaceutica en biotechnologische producten voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, allergische/respiratoire aandoeningen, immuunziekten en inflammatoire aandoeningen en de oncologie. UCB wil een toonaangevende positie bekleden in de categorieën van ernstige ziekten. UCB heeft meer dan 8.300 mensen in dienst in 40 landen. In 2005 realiseerde het bedrijf een opbrengst van ¤2,3 miljard. UCB staat genoteerd op de beurs Euronext Brussels.

Over SCHWARZ PHARMA

SCHWARZ PHARMA (www.schwarzpharma.com), met hoofdzetel in Monheim (Duitsland), is een aandelenvennootschap met wereldwijd ongeveer 4.400 medewerkers. De onderneming ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen op therapeutische gebieden van het centraal zenuwstelsel. Bovendien commercialiseert het innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van cardiovasculaire en gastro-intestinale aandoeningen. In 2005 realiseerde de groep SCHWARZ PHARMA wereldwijd een verkoop van nagenoeg 1 miljard ¤. De onderneming heeft een sterke internationale aanwezigheid met filialen in Europa, de VS en Azië. SCHWARZ PHARMA is genoteerd op de beurzen van Frankfurt en Düsseldorf.

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - DU Link to Press Release - FR

Link to Press Release - UK