Time : 10:29:26
Date : 10 November 2006
Sender Name: Walibi

Walibi 2006: een bewogen jaar

Halloween opnieuw schot in de roos en succes voor Aqualibi

Waver - 10 november 2006. Het pretparkseizoen is afgelopen. Het seizoen 2006 bracht Walibi een recordopkomst in Aqualibi en de meest succesvolle Halloweenperiode ooit.

Overzicht 2006


- Walibi investeerde dit jaar ruim 2 miljoen euro in de kwaliteits- en serviceverbetering van de horeca

- Bij de start van het pretparkseizoen had Walibi aangekondigd dat het in het het voorjaar een nieuwe trendsettende attractie zou openen: Vertigo. De openingsdatum is meermaals uitgesteld geworden en om technische redenen is uiteindelijk besloten om de attractie niet meer te openen in 2006. Vertigo zal open zijn bij de start van het nieuwe seizoen op 31 maart 2007.

- Walibi is dit jaar overgenomen door de groep Companie des Alpes (CDA), één van de grootste uitbaters van skistations en pretparken ter wereld. CDA heeft reeds aangekondigd om in 2007 in Walibi enorme investeringen door te voeren op het gebied van onderhoud, infrastructuur en serviceverbetering.

Bezoekersaantallen


- Walibi heeft in 2006 bijna 1 miljoen bezoekers ontvangen
- Dit is 7% minder betalende bezoekers in verhouding tot 2005
- Topseizoen voor Aqualibi: ruim 15% meer bezoekers tov. 2005
- De Halloween periode wordt stilaan de meest belangrijke periode van het seizoen: meer dan 140. 000 bezoekers kwamen in 2006 griezelen in het park

"De daling in het aantal bezoekers is vooral te wijten aan de lange periodes van slecht weer die we gehad hebben. Ook het uitstel en uiteindelijk afstel van de nieuwe attractie Vertigo heeft hiertoe bijgedragen. We hebben een uitstekende Halloween periode gekend met een recordopkomst van 140.000 bezoekers en ook voor Aqualibi was het een topseizoen met 15% meer bezoekers." zegt Rudy Hulsman, algemeen directeur Walibi.

Walibi : ook volop plezier in de winter dankzij Aqualibi

Walibi sluit dan wel de deuren, maar het park staat tijdens de winter nog steeds garant voor een portie dolle pret dankzij het tropisch waterparadijs Aqualibi. Aqualibi is het ideale dagje uit tijdens de natte herfst- en koude winterdagen. Dankzij een aangename 29°C is het altijd een beetje zomer in Aqualibi.

Aqualibi heeft een mooi seizoen achter de rug met een stijging van het aantal bezoekers van ruim 15%. Aqualibi ziet de wintermaanden dan ook hoopvol tegemoet. Net zoals het voorbije jaar zal Aqualibi tijdens de winter terug ondergedompeld worden in een kerstsfeer.


** BERICHT AAN DE MEDIA **

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Greet Vandenberghe,
PR Manager Walibi Belgium,
greet.vandenberghe@cda-parks.com,
010/42.15.53

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR