Ingezonden persbericht


Haarspeldbocht blijkt flessenhals tijdens eerste dag A1GP

Peking, 10 november 2006

Er was weinig actie vandaag op het stratencircuit van Peking. Van alle A1GP teams reed A1 Team Nederland nog de meeste ronden op het 3,1 kilometer lange circuit. Renger van der Zande had daarbij de primeur, als eerste A1GP coureur mocht hij, achter de safety car weliswaar, de baan verkennen.

De oorspronkelijk om 11.00 lokale tijd geplande Rookie sessie moest worden uitgesteld vanwege laatste noodzakelijke aanpassingen aan het circuit. 's Ochtends had men wel de al de benodigde FIA 2 goedkeuring gekregen. Uiteindelijk kon men om kwart over drie in de middag naar buiten voor een sessie die gepland was voor 30 minuten. Al snel bleek de haarspeldbocht de grote flessenhals te zijn en voor de nodige problemen te zorgen.

A1 Team Nederland coureur Renger van der Zande wist wel zonder grote problemen door de bocht te komen, maar andere teams konden de uiterst krappe bocht niet nemen. Uiteindelijk werd na twee keer een rode vlag besloten om de gehele sessie af te blazen. Na een kleine aanpassing aan de bewuste sectie van de baan werd de A1 Team Nederland Rookie opnieuw gevraagd kort de baan op te gaan om te kijken of hiermee het probleem opgelost was. Dat bleek echter niet het geval.

De organisatie nam daarop het besluit om alles tot nader order uit te stellen om zo de situatie bij de haarspeldbocht te onderzoeken en tot een oplossing te komen.

Renger van der Zande; "Het circuit is best aardig, alleen die haarspeldbocht is een probleem. Ik kon er nog wel goed doorheen komen, maar anderen lukte dit niet. Ik heb echter geen complete ronde kunnen rijden. Daarbij komt ook dat er totaal grip was. Het is een stratencircuit, normaal rijden hier auto's, dus de baan ligt vol stof en vuil. Bovendien heeft het vannacht ook geregend, waardoor het nog gladder werd. Het was wel aardig dat ik de primeur had om als allereerste alleen op deze baan te rijden. We hebben in ieder geval vandaag het meeste van iedereen kunnen rijden".

Jan Lammers; "Iedereen zit in hetzelfde schuitje met het probleem met die haarspeldbocht. We moeten nu de organisatie de tijd en ruimte geven om de nodige maatregelen te treffen en hopelijk kunnen we dan morgen gewoon rijden. Ik vind het wel jammer voor Renger, die is bijna niet aan rijden toegekomen. Maar ik denk dat het uiteindelijk wel allemaal goed zal komen".

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com