Gemeente Heerlen

Raad akkoord met overeenkomst Arcus

De gemeenteraad van Heerlen heeft ingestemd met het aangaan van een overeenkomst over de nieuwbouwlocaties van onderwijsinstelling Arcus. In deze overeenkomst zijn de gemeentelijke uitgangspunten over de spreiding van de nieuwbouwlocaties over de stad helder en duidelijk verwoord.

Tijdens de raadsvergadering van 5 juli heeft de raad al het besluit genomen dat een deel van de nieuwbouwlocaties van Arcus wordt gevestigd in het gebied Terworm aan de Valkenburgerweg.

Stedenbouwkundig plan
Als de overeenkomst is getekend wordt in eerste instantie gewerkt aan het opstellen van een stedenbouwkundig plan. Als dat plan door alle partijen is geaccepteerd volgt een verdere uitwerking. Daarbij komen zaken aan de orde als verkeersstromen, (gemotoriseerd en niet gemotoriseerd), infrastructurele aanpassingen voor auto, fiets en openbaar vervoer en de financiële vertaling ervan. Ook daarover wordt de raad te zijner tijd geïnformeerd.

Blij
Een ruime meerderheid in de raad is blij dat Arcus voor Heerlen blijft behouden, alhoewel ze liever hadden gezien dat de school had gekozen voor een unielocatie in Stadspark Oranje Nassau. De fracties van CDA, Ouderenpartij Heerlen, GroenLinks, fractie Heine en één persoon van de PvdA stemden tegen het voorstel.

HEERLEN, 9 november 2006
Bureau Griffie
Monique Leurs
(045) 560 43 67
m.leurs@heerlen.nl

-----------------------


---- --