Gemeente Haarlem


222/2006


Uitspraak kort geding rechtbank Haarlem


AANBESTEDING WMO HUISHOUDELIJKE HULP ZUID-KENNEMERLAND ZORGVULDIG


Vrijdag 10 november 2006 heeft de rechter van de Rechtbank Haarlem uitspraak gedaan in het kort geding, dat drie zorgaanbieders uit Haarlem hadden aangespannen tegen de gemeente Haarlem en de regiogemeenten Heemstede, Zandvoort, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Bloemendaal en Bennebroek. Dit zijn stichting Zorgbalans, humanistische zorggroep Reinalda en stichting Sint Jacob.

uitspraak
Met de uitspraak heeft de voorzieningenrechter alle vorderingen afgewezen. De gemeente kan nu definitief gaan gunnen. De weg ligt vrij om de invoering van de Huishoudelijke Hulp in Haarlem en omgeving zo snel mogelijk te gaan uitvoeren.

Wethouder Hilde van der Molen (SP) is blij met de uitspraak, maar benadrukt de zorg die nu bij de gemeente ligt om zo snel mogelijk de kwaliteit en de continuïteit van de zorg te garanderen en georganiseerd te krijgen. De gemeente zal zich inspannen om de werkgelegenheid van het huidige personeel zoveel mogelijk veilig te stellen. De wethouder is erg blij met de toezeggingen van stichtingen Zorgbalans en Sint Jacob om toch loyaal zo goed mogelijk mee te werken aan een soepele overgang van zorgvragers naar de nieuwe uitvoeringsorganisaties: ViVa Zorggroep, Stichting thuiszorg Van Gool, Stichting CCC Zorg, Valent RDB, Take Good Care en Amstelring.

vervolg
De gemeente zal op korte termijn de huidige cliënten die huishoudelijke hulp krijgen, informeren. Cliënten kunnen kiezen voor een van de zes nieuwe zorgaanbieders. De overdracht van cliënten naar de nieuwe zorgaanbieders is een ingewikkelde procedure die zorgvuldig moet geschieden. Geprobeerd wordt om de overlast voor de cliënten tot een minimum te beperken. Belangrijkste is dat iedereen per 1 januari 2007 verzekerd is van zorg. Veel cliënten willen hun huidige vertrouwde hulpverlener behouden. Dat kan doordat cliënten na 1 januari waar mogelijk hun hulpverlener kunnen volgen naar de zorgaanbieder, waar hun hulpverlener is gaan werken. De gemeente en de nieuwe uitvoeringsorganisaties gaan daar hun volledige medewerking aan verlenen.

informatie
Voor informatie en vragen over de huishoudelijke hulp heeft Gemeente Haarlem een informatienummer geopend: 023 - 511 4113. Begin volgende week zal de website van het Gemeente Haarlem www.haarlem.nl/ > Leven en Wonen> Wet Maatschappelijke Ondersteuning informatie over de Wmo in Haarlem bevatten.

Voor ondersteuning en vragen kunnen burgers ook terecht bij Loket Haarlem:

Locatie Schalkwijk: 023 - 543 09 90

Locatie Noord: 023 - 522 14 00 (beide maandag t/m vrijdag van 9:00 - 12:00 uur)
Of per e-mail: info@lokethaarlem.nl

stadsgesprek
Donderdag 23 november heeft de gemeenteraad een stadsgesprek belegd waar de inwoners van Haarlem kunnen meepraten over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit gebeurt tijdens de informatiemarkt van 17.30 tot 19.15 uur. Tijdens dit stadsgesprek wil de raad met u als (potentieel) belanghebbende meedenken en -praten over de plannen van de gemeente voor 2007 en over wat voor de betrokkenen de belangrijkste wijzigingen zijn waar de raad in december een besluit moet nemen. De wijzigingen komen in het kort neer op:

1. de invoering en hoogte van een eigen bijdrage voor hulpmiddelen

2. de hoogte van het persoonsgebonden budget voor huishoudelijke hulp.Meer informatie vindt u bij raad&daad, www.Haarlem.nl


---

PERSBERICHT


---- --