Ingezonden persbericht


CDA Utrecht blij met minder lastenstijging en met niet doorgaan betaald parkeren op zondag.

De CDA gemeenteraadsfractie in Utrecht is tevreden over de afloop van de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad.
De lastenstijging die aanvankelijk door het college was voorgesteld is door de gemeenteraad getemperd, dat scheelt toch een bescheiden bedragje per huishouden.
Dat vindt het CDA een goede zaak, ook gezien de financiele meevallers die de gemeente toch al had.
De bezuinigingen op het vegen en de onkruidbestrijding zijn gelukkig door een raadsmeerderheid teniet gedaan.

Het CDA heeft, met steun van een raadsmeerderheid, het betaald parkeren op zondagen kunnen tegenhouden. Nu blijft alleen nog op de koopzondagen het betaald parkeren in de binnenstad bestaan. Volgens het CDA zou het betaald parkeren op zondag te veel negatieve effecten hebben gehad voor de culturele- en religieuze instellingen in de binnenstad en ook voor bijvoorbeeld allen die op familiebezoek willen gaan in de binnenstad.
Toen ook bleek dat de opbrengsten van kortparkeren beperkt zouden zijn ten opzichte van de kosten, heeft het college de CDA motie overgenomen.

De CDAfractie heeft bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad met brede steun ingezet op verbetering van de verkeerssituatie rond de brug in het centrum van De Meern en is blij dat het college de motie heeft overgenomen. Bij de besluitvorming over het centrumplan De Meern was tot nog toe afgezien van maatregelen ter verbetering van de verkeerssituatie op en rond de brug. Hierdoor was volgens het CDA een onhoudbare verkeerssituatie ontstaan die in de toekomst alleen nog maar erger (en onveiliger) zou worden. Daarom is het CDA tevreden dat de wethouder binnen een half jaar met voorstellen komt voor oplossing voor de slechte verkeerssituatie ( nog tijdig voordat begonnen zal worden met de bouw werkzaamheden in het centrum van de Meern).

Inlichtingen: Maarten van Ditmarsch, 06-42219670, Fractievoorzitter.