Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Julius Jaspers kookt en schrijft

Smart Cooking Agenda 2007:
vol recepten en culinaire zaken

Almere, november 2006 - De snelste kok/schrijver van Nederland, die ons al jaren leert hoe je als amateurkok langer met je gasten aan tafel kunt zitten, heeft zijn nieuwe agenda klaar. De Smart Cooking Agenda 2007 van Julius staat natuurlijk weer vol wetenswaardigheden en adviezen voor de amateurkok, die zijn gasten wil blijven verrassen. Nieuw in de agenda: 13 topkoks geven een smakelijk recept én als je bij deze toppers gaat eten krijg je nog een cadeautje ook. Wel de bon uit Julius'agenda 2007 meenemen natuurlijk.

Vriendenclub
En het is een gevarieerd gezelschap, de vriendenclub van Julius Jaspers. Van Gerrit Greveling van Chalet Royal in Den Bosch met een gerecht van jacobsschelpen op z'n Japans tot Alexander Kok van Joop Braakhekke's Le Garage met de inmiddels bekende hamburger van vis met huisgemaakte ketchup. Verder treden onder anderen Jonnie Boer (***), Ron Blaauw (**) en Marcel van der Kleijn (*) aan en enkele van Julius'vrienden die geen ster hebben in de Guide Michelin, maar 'waar je wel fantastisch kunt eten'.

Smart Cooking-principe
De andere weken laat Julius Jaspers, die al vijf smart Cooking boeken publiceerde, zich gelukkig niet onbetuigd. Want in een Smart Cooking Agenda 2007 moeten natuurlijk ook recepten staan die op het Smart Cooking-principe zijn gebaseerd. Uitgangspunt: goede ingrediënten, een goede voorbereiding waarbij het meeste werk aan de gerechten kan worden gedaan als de gasten er nog niet zijn. Tijdens lunch of diner vergt iedere gang dan nog hoogstens vijf à tien minuten in de keuken. Een paar voorbeelden van Jaspers' Smart Cooking keuken: curry van tomaten en basilicum, ceviche van makreel, krokant varken met citroen en aardappeltjes, zeebaars uit de oven met tomatenconfit en linzen, aardbeienmascarponetaart. En nu koken!

Wijnadvies
Wijnadviezen bij alle gerechten van Harold Hamersma: to the point en vol humor. Handig: de pagina met adressen waar je de beste ingrediënten koopt. Ook handig: de wijntabellen zodat je precies kan zien welke wijn kan worden gedronken plus een beoordeling van de jaargangen van alle wijnstreken waar ook ter wereld. En ten slotte: per dag de leukste en interessantste weetjes. Zoals: donderdag 11 januari de laatste dag van de horecava, dinsdag 27 maart Michel Guérard jarig, woensdag 11 april Joop Braakhekke jarig.

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers. Tevens is deze kok eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen. Julius Jaspers is geen onbekende in de wereld van de gastronomie. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. In één van zijn boeken zegt hij hierover: "Begonnen als zondagskok in een bejaardentehuis, toen als vakantiekracht in Restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel, om vervolgens via café de Sproeier en het Hof te besluiten om voor mijzelf te beginnen. Na vele diners, borrels, feesten en recepties besloot ik mij in Amsterdam te vestigen als traiteur. Na tien jaar verkocht ik beide zaken en startte ik bij Studio Bazar, het levenswerk van mijn moeder. Een bedrijf, dat ik nu sinds vijf jaar run, samen met mijn zuster Rooslinde. Rode draad door deze carrière was altijd mijn voorliefde voor lekker én gezellig eten. Vandaar Smart Cooking. Ik weet zeker dat ik hier veel mensen een plezier mee doe." www.studiobazar.nl



Ingezonden persbericht