Ballast Nedam

Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij persberichten

10 november 2006

Gemeente Delft start met de revitalisering Schie-oevers in samenwerking met ABL2

De gemeente Delft heeft vandaag een intentieovereenkomst gesloten met TCN Property Projects en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij om gezamenlijk de revitalisering van Schie-oevers ter hand te nemen. Partijen hebben aan ABL2 opdracht gegeven om een businesscase uit te werken voor Schie-oevers voor zowel integraal parkmanagement als voor de omgeving van station Delft-Zuid. Deze businesscase moet leiden tot publieke en private investeringen ten behoeve van revitalisering en gedeeltelijke herontwikkeling van het gebied.

Schie-oevers is een verouderd binnenstedelijk bedrijventerrein met een bruto oppervlak van meer dan 100 hectare. De gemeente Delft heeft op 23 februari 2006 de gebiedsvisie Schie-oevers vastgesteld. Deze visie gaat uit van behoud van het gebied als bedrijfslocatie en staat intensivering en verbetering van de economische functie voor.

De ontwikkelingen rondom station Delft-Zuid moeten passen binnen het onlangs door de provincie Zuid-Holland, stadsgewest Haaglanden en gemeente Delft getekende convenant Stedenbaan. In dit convenant is afgesproken dat deze overheden samenwerken om een vastgoedprogramma rondom station Delft-Zuid te realiseren wat bijdraagt aan een verhoging van de vervoerswaarde van het station.