Nurlaila Karim nieuwe ambassadrice Nederland Positief


AMSTERDAM, 20061110 -- Nurlaila Karim heeft haar naam verbonden aan de stichting Nederland Positief. Nurlaila zal als ambassadrice op haar eigen artistieke wijze een bijdrage leveren aan de positiviteit van Nederland. Momenteel vertolkt Karim de hoofdrol in de feel-good musical "The Wiz".

De stichting Nederland Positief heeft ten doel gesteld om met bekende Nederlanders aandacht te vragen voor een positiever Nederland. De stichting organiseert jaarlijks de Mooiste Lach van Nederland Verkiezing, het landelijk onderzoek naar de Meest Positieve Nederlander: in 2006 Wendy van Dijk, onthulde in samenwerking met de gemeente Amsterdam de offici?le Nederlandse Wall of Fame (onthuld door Majoor Bosshardt) en reikt jaarlijks de Oorkonde Nederland Positief uit. In 2005 ontving Mariska Hulscher deze onderscheiding voor Pink Ribbon / BorstkankerVereniging Nederland en dit jaar werd de Oorkonde toegekend aan Wendy van Dijk voor de Doe Een Wens Stichting.

Nurlaila speelde de rol van Carmen Diaz in Fame De Musical, de rol van Mimi in Rent en was in Rocky Over The Rainbow te zien als Dorothy. Vanaf 2001 zong ze in de Dinnershow Of The Centuries. Daarnaast was ze te zien in Musicals In Concert 2 en Musicals In Ahoy 2004. Ook in 2006 was ze te zien in Musicals in Ahoy. Momenteel vertolkt Nurlaila de hoofdrol in de musical "The Wiz".





Ingezonden persbericht