Bundelpresentatie van 'De Woede van Hemel en Hades'


Wethouder Scheerstra van Maassluis neemt eerste exemplaar in ontvangst

MAASSLUIS, 20061110 -- Op zondagmiddag 12 november vindt vanaf 15.00 uur bij Caf? Oporto in Maassluis de bundelpresentatie met voordracht van de dichter Fonger Boontjes plaats tijdens een spectaculaire jazzmiddag. Uitgeverij de Brouwerij verzorgde deze publicatie, waarvan wethouder Scheerstra van Cultuur het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen.

Foto_fonger In de bundel De woede van Hemel en Hades beschrijft de dichter in drie hoofdstukken de wereld als een toverlantaarn, waarvan het dansend schimmenspel op de muur de gedichten voor deze bundel vormen. Tijdens het reizen van plaats naar plaats, door tijd en dimensies, wordt de lezer via uitgewerkte impressies meegevoerd naar verre landen waar een plek, een gedachte of een droom de aanleiding kan vormen tot bespiegelingen, waarbij mythische en mystieke omleidingen niet uit de weg worden gegaan. In vogelvlucht droomt de dichter zich via wereldsteden naar onbekende verten met een blijvend verlangen naar de warme koestering van uitheemse culturen. Maar met het ontwaken wordt ook de landing ingezet en is het tijd om naar huis terug rijden. In eigen land de nuchtere ochtend tegemoet.

Toporganist LeslieNielsen speelt Jazz in Oporto


De band LeslieNielsen, die deze zomer met zijn trio ook furore maakte op het North Sea Jazz Festival, zorgt ook a.s. zondag in Oporto voor een spetterend optreden, nadat de laatste klanken easy listening jazz van DJ Robbert zullen zijn weggestorven.


De organ-based jazzfunk van LeslieNielsen is doordrenkt met soul en mag met recht worden gezien als het Nederlandse antwoord op de New Yorkse jam band sc?ne. Kort na hun oprichting in 2004 stonden ze al op de grootste podia van Nederland en toerden ze met de famous DJ Soulrabbi langs de urban funk clubs in Duitsland. Hun actuele en steeds vernieuwende sound zorgde ervoor dat ze dit jaar werden gevraagd om op het North Sea Jazz festival in Rotterdam te spelen. Sinds kort wordt bij gelegenheid het solide fundament van Hammond orgel, gitaar en drums uitgebreid met Nederlands upcoming souldiva Shirma Rouse en de altijd killing Leslie Horns. Deze jongens weten meer dan de essentie te raken van de black music en cre?ren op het podium iedere keer weer een muzikale energie waar je als toeschouwer zonder twijfel aan verslaafd raakt. Met: Bas van der Wal - gitaar, Niels Spee - organ/clavinet, Salle de Jonge - drums.


Klik hier voor: Adres en routebeschrijving Oporto


Fonger Boontjes (Rotterdam, 1948) is werkzaam bij ProbBiblio, een bibliotheekinstelling met als werkgebied Noord- en Zuid Holland.


Genre: Gedichten
Auteur: Fonger Boontjes
Pagina's: 64
Prijs: ? 10
ISBN-10: 90-805642-5-7
ISBN-13: 978-90-805642-5-1


Kijk op de website voor meer informatie: www.uitgeverijdebrouwerij.nl


of neem contact op met Henriette Faas: info@uitgeverijdebrouwerij.nl







Uitgeverij de Brouwerij