Politie Gelderland-Zuid


Bromfietser dodelijk verongelukt


Nijmegen, 10-11-2006 * Vrijdagmiddag om 17.07 uur vond op de Graafseweg een verkeersongeval plaats met dodelijke afloop. Een scooterrijder kwam daar in botsing met een bromfietser. De bestuurder van de bromfiets, van 18 jaar uit Nijmegen, werd in zorgwekkende toestand in een ambulance naar het UMC St. Radboud vervoerd. Daar overleed het slachtoffer later aan zijn verwondingen.


Het ongeval vond plaats op de Graafseweg (staduitwaarts) ter hoogte van de parallelweg voorbij de Graafsebrug. Omstanders belden meteen het alarmnummer 1-1-2. De hulpverleningsdiensten waren snel met meerdere eenheden ter plaatse waaronder de traumaheli. De bestuurder van de scooter, eveneens 18 jaar en uit Nijmegen, is met een ambulance naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis gebracht. Na medische controle kon de man weer naar huis.


Politiemensen van team Verkeersongevallenanalyse kwamen om ter plaatse een (technisch) sporenonderzoek te doen. Omstanders werden op afstand gehouden en het overige verkeer werd in goede banen geleid. Wel was er sprake van enige filevorming in de stad. Agenten zijn bezig met het opnemen van getuigenverklaringen.


Later op de avond is de 18-jarige scooterrijder als verdachte gehoord. De toedracht van het ongeval wordt verder onderzocht.
(08)





Laatst gewijzigd 10-11-2006 23:55 © Politie Gelderland-Zuid