INLIA


Werkdag RvKN 11 nov a.s.: Kies voor de vluchteling! 27/10/2006

Wat heeft minister Verdonk gerealiseerd de afgelopen vier jaar? Hoe moet het asielbeleid in een nieuw kabinet veranderen?

De Projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken in Nederland organiseert haar landelijke werkdag op zaterdag 11 nov in Amersfoort.

Deze jaarlijkse werkdag, elf dagen voor de vervroegde verkiezingen, biedt een uitgelezen mogelijkheid om terug te kijken op vier jaar asielbeleid onder Balkenende en om de wensen vanuit de kerken te formuleren voor een nieuw beleid in de komende vier jaar. Carolus Grütters, universitair docent a/h Centrum voor Migratierecht v/d Radboud Universiteit Nijmegen, en Anton van Kalmthout, hoogleraar Vreemdelingen- en Strafrecht aan de Katholieke Universiteit Tilburg blikken als hoofdinleiders terug en vooruit.

In de middag vindt een forumdiscussie plaats met de asielwoordvoerders van politieke partijen in de Tweede Kamer. Toegezegd hebben Van de Camp (CDA), Huizinga (ChristenUnie), Azough (GroenLinks), Spekman (PvdA) en De Wit (SP). Het gesprek staat onder leiding van Willem Breedveld (dagblad Trouw).

De dag wordt afgesloten met een viering waarin voorgaat mw ds Ineke Bakker, algemeen secretaris van de Raad van Kerken.

Opgave graag voor 1 november bij het Secretariaat van de Projectgroep, p/a Justitia et Pax, Den Haag, tel 070-3136800 of mail naar info@justitiaetpax.nl.