Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ontmoet de wereld in Lombardijen

Alternatieve Wereldtentoonstelling in Spinozapark op 11 november

Bewonersgroep Multi Cultureel Lombardijen organiseert op zaterdag 11 november het festival Ontmoet de Wereld in Lombardijen. Voor dit multiculturele wijkevenement worden in het Spinozapark de traditionele woonvormen uit de verschillende moederlanden nagebouwd. Zo zijn er een Surinaamse hut, een Marokkaanse tent, een Hollandse boerderij en een Turks en Antilliaans huisje te bekijken. Hierin vinden voorstellingen plaats die horen bij de verschillende culturen als dans, muziek en klederdracht. Verder worden er sportdemos gegeven, zijn er speciale kinder- en jongerenactiviteiten en is er een terras waarop de bezoekers iets kunnen eten en drinken. Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot 19.30 uur.

Bewonersgroep Multicultureel Lombardijen
De bewonersgroep Multicultureel Lombardijen bestaat uit mensen van alle leeftijden van Nederlandse, Surinaamse, Turkse, Antilliaanse, Afghaanse en Marokkaanse afkomst. Door het laten horen van een positief geluid willen zij ervoor zorgen dat Lombardijen bruisender wordt en de inwoners van deze wijk dichter bij elkaar brengen. Het festival Ontmoet de Wereld in Lombardijen op 11 november moet wat deze bewonersgroep betreft een start van een reeks van evenementen in 2007 gaan worden. Evenementen waar elke Lombardijenaar zich welkom voelt en die gericht zijn op ontmoeting tussen de bewoners.

Wijkvernieuwing
Het festival "Ontmoet de Wereld in Lombardijen" wordt gefinancieerd door woningbouwcorporatie Com.wonen en de deelgemeente IJsselmonde vanuit het budget voor de wijkvernieuwing. De komende jaren wordt er flink in de toekomst van Lombarijen geïnvesteerd. Via een brede en samenhangende aanpak wordt ingezet op een gevarieerd woningaanbod, kwaliteitsverbetering van het groen, vermindering van wateroverlast, een sterke wijkeconomie en goede sociale voorzieningen. Onder deze goede sociale voorzieningen hoort ook het versterken van de sociale samenhang in de wijk. Welzijnsorganisatie Perspect ondersteunt de bewoners bij de organisatie van het festival.