Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

11 - 18 november:

'Week van het Couveusekind'

Kwetsbare kindjes, krachtige ouders

Leidschendam, 7 november 2006 - Om aandacht te vragen voor de zorg van het couveusekind, ouders en zorgverleners heeft de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (V.O.C.) de week van 11 tot 18 november uitgeroepen tot 'Week van het Couveusekind.' Tijdens deze week ontvangen ouders van kinderen die op dit moment in de couveuse verblijven een informatiepakket en een presentje voor hun kind.

Onderdeel van het informatiepakket is een speciaal voor ouders van pasgeboren couveusekinderen gemaakt nummer van het kwartaalblad 'Kleine Maatjes', met artikelen die juist voor deze ouders belangrijk kunnen zijn. Zo wordt er aandacht besteed aan verschillende aspecten uit de ontwikkelingsgerichte zorg. Een voorbeeld daarvan is een artikel over hoe ouders hun kindje, dat niet bij hen thuis in de wieg ligt, toch goed kunnen leren kennen.

De aandacht van de V.O.C. richt zich niet uitsluitend op de 2.500 ernstig te vroeg geboren kinderen (
Ook is de V.O.C. nauw betrokken bij het vorig jaar opgerichte Kenniscentrum Prematuren. De V.O.C. heeft 1.700 leden, de meesten zijn ouder van een couveusekind, net zoals vrijwel alle vrijwilligers. www.weekvanhetcouveusekind.nl


- einde persbericht -