Gemeente Voorschoten

Persberichten - Adviesraad geeft visie op zorg en welzijn in Voorschoten
Uitgebracht op: woensdag 8 november 2006

De leden van de Centrale Adviesraad Wet maatschappelijke ondersteuning (CAW) bieden op zaterdag 11 november wethouder M.G.Th. Kleijweg van Welzijn een rapportage aan. In de rapportage staat wat de visie de CAW is op zorg en welzijn in Voorschoten. De overhandiging vindt plaats in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten om 14.30 uur middags.

De dertien leden van de CAW hebben in vier bijeenkomsten een visie ontwikkeld op wat de CAW moet gaan doen en wat de CAW van de gemeente verwacht. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn: Komen onder de nieuwe regeling geen groepen in de knel? en Hoe kunnen we de inwoners van Voorschoten goed informeren over wat ze te wachten staat?

De CAW is opgericht, zodat de gemeente samen met betrokken burgers beleid kan ontwikkelen als de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) op 1 januari 2007 van kracht wordt. In oktober zijn kandidaat-leden gevraagd zich te melden. Het aantal gegadigden was ruim drie keer zo groot als het aantal beschikbare plaatsen. De geselecteerde inwoners van Voorschoten hebben ruime ervaring op het terrein van de zorg: als cliënt, als mantelzorger of vanuit hun beroep.


- einde bericht -