Ingezonden persbericht


Amsterdam 9 november, 2006
PERSBERICHT

Piet Hein Donner in Boter, Kaas en Eieren

Piet Hein Donner (nummer vijf van het CDA) gaat zaterdag 11 november in discussie met BKE-panellid Sadik Harchaoui (directeur FORUM) over de vraag hoe onverzoenlijk religieuze tegenstellingen zijn en welke normen en waarden nu zo belangrijk zijn voor het CDA. Ook praten zij over het belang van de rechtstaat in Nederland en of het CDA nog steeds christelijk is.

Sadik Harchaoui: 'De belangrijkste waarde is de rechtstaat. Dat autochtonen, allochtonen, jong, oud, met alle diversiteit die er is, zoiets hebben van wij worden beschermd door die rechtstaat, we mogen zijn zoals we zijn, maar we hebben ons te houden aan een aantal dingen die we met elkaar hebben afgesproken, dan ben ik ervan overtuigd dat de overheid consequenter en minder selectief kan zijn. Het pijnpunt van het debat zit 'm namelijk in de selectiviteit'.

Piet Hein Donner: 'Iedereen die hier is moet het gevoel hebben dat diegene op gelijke wijze door die rechtstaat wordt beschermd. Dat is pas het begin als we het gaan hebben over normen en waarden. Dat begint op het terrein waar er géén rechtsregels zijn, want als we alleen maar zeggen wat we gemeenschappelijk hebben, dát zetten we in de wet, dan zijn we binnen de kortste keren een advocaten paradijs, dan hebben we geen samenleving meer'.

Verslaggever Meryem Dipdere gaat in Haarlem de straat op met de stelling: Heeft Jan-Peter Balkenende zijn sporen verdiend in de politiek en komt hij in aanmerking voor een straatnaam?

Zeven weken lang neemt een kopstuk van een politieke partij plaats in het Boter, Kaas en Eierenpanel. Onder leiding van Guilly Koster gaan zij de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving en de aanstaande verkiezingen. Op 18 november is de VVD aan de beurt met als tegenstander Özkan Gölpinar (schrijver, publicist). Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.30 uur op Nederland 2. BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

EINDE PERSBERICHT