TROS

Hilversum, 09-11-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
tros muziekcafÉ
Uitzending zaterdag 11 november
Radio 2 - 16.00 uur

Golden earring in tros muziekcafÉ

Zaterdag 11 november ontvangt Daniël Dekker een heel uur lang de Golden Earring in TROS MUZIEKCAFÉ. De band vormt al vier decennia het gezicht van de Nederlandse popmuziek en boekte met hun eigen, energieke rocksound al vele successen in eigen land, maar ook in Amerika en Duitsland wordt hun muziek goed ontvangen. Barry, George, Rinus en Cesar vormen de oudste, nog bestaande Nederlandse rockband. Er is net een nieuwe cd/dvd uit en zaterdag staat de band een uur lang (van 17.00-18.00 uur) in de schijnwerpers.

In het eerste uur van TROS MUZIEKCAFÉ treden op:

Edwin Schimscheimer is componist, arrangeur, pianist, producer en singer/songwriter. Met andere woorden: een alleskunner op muziekgebied. Bekend werd hij met de liedjes die hij componeerde voor onder anderen Ruth Jacott, Paul de Leeuw en Willeke Alberti. Sinds een jaar of twee treedt Edwin ook regelmatig op met zijn eigen liedjes. Zaterdag zingt hij liedjes van zijn onlangs verschenen cd.

Nadat de jonge, talentvolle Limburgse Stevie Ann in februari van dit jaar de Zilveren Harp ontving voor haar debuut-cd, is haar carrière in een stroomversnelling terechtgekomen. Kortom, de Nederlandse popwereld is een muzikaal pareltje rijker. In TROS MUZIEKCAFÉ een voorproefje van haar nieuwe akoestische cd.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS