Gemeente Leeuwarden

Project Doen!: Leeuwarder aanpak sociale herovering

Leeuwarden start de sociale herovering van de stadswijken door bewoners uit buurten zelf met ideeën en voorstellen te laten komen. Op 1 september jongstleden heeft de gemeente Leeuwarden van het rijk een subsidie van 2 miljoen euro toegekend gekregen voor dit project. Onder de titel Doen! trekken wethouder Roel Sluiter en het projectteam daarom op zaterdag 11 november de wijken in om het startschot te geven.

Het project richt zich op een aantal wijken in het oostelijke deel van de stad: Tjerk Hiddes/Cambuursterhoek, Heechterp/Schieringen, de vier buurten van de Vlietzône, de Schepenbuurt en de Wielenpolle.

Project Doen! heeft een looptijd tot 1 januari 2008. Het draait om de plannen van bewoners voor de eigen buurt of wijk, die de leefbaarheid in straat en buurt verbeteren.

Voorbeelden van (reeds ingediende) projectvoorstellen zijn:
* "Bakkie doen": op bezoek bij de buurtbewoners;
* Verbetering van de verkeerssituatie Tynjedyk;
* Uitleenwerkplaats voor gereedschap;
* Wijk-tv programma op Mercurius;
* Opknappen speelterrein Populierstraat/plein 6;
* Realiseren van een totempaal en muurschildering nabij buurthuis Kobbenkooi;
* Totaal aanpak Zamenhofpark, inrichting en onderhoud.

Doen! wil ook ingaan op het probleem van de werkloosheid in deze wijken. De aanpak van de werkloosheid zal aansluiten bij andere gemeentelijke plannen. Ook zullen er gesprekken plaatsvinden met organisaties die in de buurten en wijken de laatste jaren goede resultaten hebben geboekt.


----------


Noot voor de redactie,