Gemeente Hellendoorn


Officiële opening De Plakke in Haarle

Gedeputeerde Ranter van de provincie Overijssel en wethouder Johan Coes verrichten op zaterdag 11 november a.s. om 15.15 uur de officiële opening van de multifunctionele kunstgras sport- en spelvoorziening De Plakke in Haarle. Hierna volgt een feestelijk programma, waarbij plaatselijke verenigingen en organisaties verschillende activiteiten op De Plakke laten zien.

Kunstgrasvoorziening De Plakke
Begin 2005 is vanuit de dorpsgemeenschap Haarle het initiatief gekomen voor de realisatie van een kunstgrasvoorziening op asfaltplak De Plakke. Aanleiding hiervoor was de slechte staat van de asfaltplak en het besluit van de Bestuurscommissie voor de Lichamelijke Opvoeding en de Sport (BLOS) tot renovatie. In 2005 en 2006 is het plan nader uitgewerkt door een werkgroep met vertegenwoordigers namens het dorp Haarle en de gemeente. Het resultaat is een prachtige kunstgrasvoorziening die veel mogelijkheden biedt voor sport en spel en een grote meerwaarde heeft voor de leefbaarheid.

De Plakke in haar nieuwe vorm is een openbare voorziening en geschikt voor sport- en spelactiviteiten in het algemeen en voor de handbal in het bijzonder. De voorziening is het eerste, door het NOC*NSF, gecertificeerde kunstgras handbalveld in Nederland. Daarnaast wordt de voorziening de spil bij de uitvoering van het BOS-project 'Haarle beweegt' (Buurt Onderwijs Sport). Dit project richt zich op het thema 'voeding en beweging' en geeft de mogelijkheid om een gezonde leefstijl bij kinderen en ouders te stimuleren. In samenwerking met plaatselijke organisaties en verenigingen worden er diverse sport- en beweegactiviteiten ontwikkeld en georganiseerd.

De realisatie van de voorziening is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Overijssel, de gemeente Hellendoorn, de Sallandse Wegenbouw, het Nederlands Handbal Verbond, door het BOS-project en de grote inzet van vele vrijwilligers van diverse verenigingen en organisaties in Haarle.