Ingezonden persbericht

Spotlichten op Spotvogels in nieuw theater

De Amstelveense toneelgroep Spotvogels speelt op zaterdag 11 november de komedie "Sorry dat ik besta" van Justus van Oel in het nieuwe theater Het Voormalig Gerechtsgebouw in de Jansstraat in Haarlem. De regie is in handen van Haarlemmer Marcel Kragt. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Het hoge tempo waarin de scènes elkaar opvolgen in combinatie met de ongelofelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen maken van deze voorstelling een flitsende komedie. Hoofdpersoon Otto onderneemt verwoede pogingen om zijn materialistische vrouw Ada tevreden te stellen. Alleen wanneer zij van hem eist dat hij haar in plaats van een nieuwe keuken een kind schenkt is de grens van het toelaatbare bij Otto bereikt. Hij vecht terug met alle gevolgen van dien.
"Sorry dat ik besta" is een razendsnelle voorstelling geworden met veel alledaagse, maar ook veel onalledaagse zaken.

Toneelgroep Spotvogels bestaat inmiddels ruim 25 jaar en speelt voor het eerst in Haarlem. Met "Sorry dat ik besta" gaat Toneelgroep Spotvogels een stap verder in hun bizarre stukkeuze. In het recente verleden zijn stukken van Harold Pinter, Alex van Warmerdam en Sergi Beibel van een nieuw jasje voorzien. Haarlemse regisseur Marcel Kragt is sinds 2003 aan Spotvogels verbonden.

"Sorry dat ik besta" door Toneelgroep Spotvogels, zaterdag 11 november 20.30 uur in theater Het Voormalig Gerechtsgebouw, Jansstraat 48-50 te Haarlem.
Kaarten á E 8,00 kunnen besteld worden via telefoonnummer 023-8440866, via www.hetgerechtsgebouw.nl of aan de kassa van het theater Het Voormalig Gerechtsgebouw op de avond van de voorstelling.
Meer informatie: www.hetgerechtsgebouw.nl

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Kragt 06-41373838.

Theater Voormalig Gerechtsgebouw
Jansstraat 48-50
Haarlem
www.hetgerechtsgebouw.nl

---- --