Historisch Museum Rotterdam

Leden van de pers kunnen onderaan deze pagina rechtenvrij hoge resolutie-foto's downloaden in zip-formaat. Heeft u vragen over publiciteit, pr, tentoonstellingen, auteursrecht, gebruik van informatie en beeldmateriaal, dan kunt u contact opnemen met de pr-medewerker van Het Schielandshuis, Rob Noordhoek. Hij is van maandag tot en met donderdag aanwezig in het museum. E-mail: r.noordhoek@hmr.rotterdam.nl, telefoon: 010 - 217 67 17

11 november tot en met 6 december 2006

11-11-2006 Sinterklaasfeest in Museum De Dubbelde Palmboom

Vanaf 11 november is De Dubbelde Palmboom weer het hoofdkwartier van de Sint. Ruim drie weken staat het museum bol van pepernoten, pakjes en gezelligheid. Alle kinderen zijn welkom om het Sinterklaasfeest mee te vieren.

Alle kinderen kunnen Zwartepiet en Sinterklaas helpen op de Pietenmarkt. Bij de kramen kopen ze met chocolademuntjes activiteiten in om een goede hulp-piet te worden. Ze pakken cadeautjes in, gaan op de tast op zoek naar snoepgoed, beantwoorden allerlei vragen over Sinterklaas en kleden zich als Zwartepiet.
Foto's van intochten, schoolprenten en collages van historisch pakpapier sieren de wanden achter de kramen en een vitrine toont een selectie van boeken, platenhoezen en andere Sint-attributen.

De Pietenmarkt is geopend op woensdagmiddag en in het weekend. Buiten deze tijden is de Pietenmarkt speciaal voor (school) groepen geopend.

Extra activiteiten
Iedere woensdag- en zondagmiddag staan in het teken staan van Sinterklaas en zijn verjaardag. Smullen met Sint, knutselmiddagen en pepernoten bakken staan op het programma. Het is altijd erg druk dus wees er op tijd bij.

Kosten en reserveren
De kosten voor de Pietenmarkt bedragen ⬠2,- per kind exclusief entree van het museum. Begeleiders betalen alleen de entreeprijs. De prijzen voor de extra activiteiten variëren. Meer informatie en reserveren via telefoonnummer:
010- 217 67 67 of op de website: www.dedubbeldepalmboom.nl
Noot voor de redactie