Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

19 oktober 2006

VERONICA RADIOSCHOOL START MET OPEN CURSUSSEN

De Veronica Radioschool start, naast de praktijkgerichte opleiding voor 24 jonge talenten, vanaf november met open cursussen voor iedereen die affiniteit heeft met radio. Vanaf november worden de cursussen Radio Regie, Nieuwslezen, Interview Technieken, Radioplanning- en Onderzoek aangeboden aan de Radioschool in Hilversum. De cursussen worden gegeven door professionals die hun sporen al hebben verdiend in de radiowereld en hun kennis willen overdragen. Zo geeft Hannelore Zwitserlood (nieuwslezeres en side kick bij Jeroen van Inkel op Q-music) les in 'Nieuwslezen' en Astrid de Jong (producer van de Coen en Sander Show op 3FM) les in 'produceren en side-kick'.

In november vindt de open cursus 'Radio Regie' plaats. "De radioregisseur is als een spin in het web. Hij werkt op de snijvlakken van inhoud, vorm en techniek", aldus docent Radio Regie Frans Sman, "doordat iedere kandidaat voortdurend op zijn eigen niveau begeleid wordt, worden de kwaliteiten van iedere regisseur op een hoger niveau gebracht. Na het volgen van deze training kan de kandidaat eenvoudige radioprogramma's regisseren." De cursus wordt gegeven op 11, 18 en 25 november a.s.

December 2006 staat in het teken van 'Interview Technieken'. Docente Marjolein Dekkers (Omroep Max): "Dat elk gesprek anders verloopt, hoef je niet te leren. Maar de regie houden over het interview dat je hebt, is wél te leren." De dagtrainingen 'Interview Technieken' worden gehouden op zaterdag 9 en zaterdag 16 december a.s.

In februari 2007 wordt de cursus 'Radioplanning en -onderzoek' aangeboden. Docent Robert Claus (Sky Radio): "De luistercijfers zijn bepalend voor het succes van een radiozender. Hoe worden de luistercijfers bepaald en hoe bepalen de luistercijfers het succes van een radiozender? De cursus Radioplanning en -onderzoek geeft hier antwoord op. Daarnaast is er aandacht voor de commerciële mogelijkheden van radio, de planning van radiocampagnes en het effect van radio."

Foto: Hannelore Zwitserlood geeft les in 'Nieuwslezen' (door Hans Ragas)

De cursusplanning:
November Studio Regie Frans Sman
December Interview Technieken Marjolein Dekkers
Januari Nieuwslezen Hannelore Zwitserlood
Februari Radioplanning- en Onderzoek Robert Claus Maart ProTools Bert Kraaijpoel
April Coaching/ DJ Pierre Papa
Mei Produceren / Side Kick Astrid de Jong

Meer informatie staat op de website van de Veronica Radioschool www.veronicaradioschool.nl. Daar staan tevens de biografieën van de docenten, exacte data, cursusinhouden en prijzen.

De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. Het is de eerste, echt professionele radio-opleiding in de Benelux. De Radioschool richt zich op het scouten, begeleiden en ontwikkelen van radiotalenten. Naast de open cursussen worden jaarlijks vierentwintig radioschool-leden tussen de 16 en 25 jaar uitgekozen om een praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker te volgen. De opleiding duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk. Na en gedurende dit jaar krijgt deze 'Klas van 24' ook de kans om stage te lopen en werkervaring op te doen bij professionele, commerciële radiostations zoals Kink FM, Sky Radio en Radio Veronica.

noot voor de pers,

Ingezonden persbericht