Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Actie 'Energiezuinig wonen' van start

Informatiemarkt over energiebesparende maatregelen

Sittard-Geleen, 26 oktober 2006 - De gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Stein en Nuth organiseren zaterdag 11 november van 10.00-16.00 uur een informatiemarkt over energiebesparende maatregelen. Met deze markt, die wordt gehouden aan de Egelantier 9 op tuinboulevard Gardenz, gaat de actie Energiezuinig Wonen in deze regio van start. De actie is een initiatief van de Provincie en veertien Limburgse gemeenten.

Actie 'Energiezuinig wonen'

Particuliere huiseigenaar kunnen voor een scherpe prijs energiebesparende maatregelen laten treffen. Het pakket aan maatregelen is zeer divers en varieert van HR++glas, HR-ketel en dakisolatie tot zonnepanelen.

Door de omvang van de actie kan goedkoper worden ingekocht en gewerkt dan de reguliere markt. "De korting kan al gauw oplopen tot tien, soms wel twintig procent", aldus Ruud Guyt wethouder Milieu van Sittard-Geleen. De gemeente Sittard-Geleen heeft speciaal voor deze actie geld beschikbaar gesteld voor bijvoorbeeld een zonneboiler of een zonnepaneel.

De informatiemarkt

De informatiemarkt is bedoeld om inwoners verder te informeren over alle energie-besparende mogelijkheden. Tijdens deze markt kunnen mensen terecht bij de fabrikanten, leveranciers en installatiebedrijven. Degene die zich op 11 november hebben aangemeld maken bovendien kans op een energiepremie van ? 500,-. Deze kunnen de winnaars besteden aan de energiebesparende maatregelen van de actie.

Voor deze actie zijn in totaal zijn 140.000 huiseigenaren in Limburg aangeschreven. Zij kunnen vrijblijvend een offerte aanvragen per brief, telefonisch 045-550 65 98 of via internet www.actieenergiezuinigwonen.nl


---