Gemeente Alkmaar


Embargo tot zaterdag 11 november 20.00 uur

Alkmaar, 10 november 2006

Ere-insigne voor muziekliefhebber L.C. Wouters

De heer L.C. Wouters ontvangt morgen, tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het Trompetter Korps Alkmaar, het ere-insigne voor zijn jarenlange inzet voor de Alkmaarse muziekverenigingen. Loco-burgemeester Simon Binnendijk reikt het insigne uit.

Sinds 1967 zet de heer Wouters zich in voor de muziek in Alkmaar. In dat jaar richtte hij de Showband Alkmaar op en in 1996 het Relate Trompetterkorps. Hij was bandleider van de jeugdband en later van de seniorenband van het Trompetterkorps Alkmaar.

Al ruim 36 jaar geeft de heer Wouters belangeloos les aan de leden van Excelsior, Showband Alkmaar, Soli Deo Gloria en Trompetterkorps Alkmaar. Sinds 1991 heeft de heer Wouters de artistieke leiding over de gala-avonden die georganiseerd worden bij de lustrumvieringen van het Trompetterkorps. De afgelopen twee jaar schreef hij bij Soli Deo Gloria en het Trompetterkorps een lesprogramma voor schoolkinderen.

Op zaterdag 11 november viert het Trompetterkorps haar 40-jarig bestaan in Theater De Vest. Daar zal de heer Wouters door loco-burgemeester Binnendijk verrast worden met het ere-insigne.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom bij de overhandiging van het ere-insigne, zaterdag 11 november in Theater De Vest. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.