Politie Zeeland


---


Z-2980-2006 Aanrijding in Koewacht
Op de Eerste Verkorting vond zaterdag om 02.40 uur een aanrijding plaats.
Een 32-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed over de Eerste Verkorting in de richting van Koewacht. Hij raakte door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm en reed tegen een boom. Hierdoor kwam de achterkant van de auto half op de weg te staan. Een achteropkomende 23-jarige bestuurder uit dezelfde gemeente botste tegen de achterkant van de auto. De auto van de 32-jarige man raakte zwaar beschadigd. De andere auto liep schade op aan de rechtervoorzijde.

Z-2981-2006 Rijden onder invloed, Hulst
Een 31-jarige automobilist uit Sint Gillis Waas werd zaterdag om 02.00 uur in de Lange Nieuwstraat in Hulst betrapt op rijden onder invloed.
Hij had ongeveer 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Z-2982-2006 Rijden onder invloed, Terneuzen
Een 59-jarige Terneuzense automobilist werd zaterdag om 00.40 uur op het Oostelijk Bolwerk in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed.
De politie zag de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, in zijn auto stappen. Hij werd gelijk aangehouden en hij bleek meer dan 3 1/2x de hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Om 02.10 uur, probeerde de man nog eens om in zijn auto te stappen en weg te rijden, maar werd weer door de politie betrapt. De Terneuzenaar werd nogmaals aangehouden en omdat zijn rijbewijs al was ingenomen en hij de dagvaarding al op zak had, werd hij na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Z-2983-2006 Aanrijding in Terneuzen
Op de kruising Churchilllaan / Tooropstraat vond zaterdag om 08.00 uur een aanrijding plaats.
Een 43-jarige Terneuzense automobilist kwam vanuit de Tooropstraat en had geen erg in een 75-jarige fietser uit dezelfde plaats, die over het fietspad van de Churchilllaan reed. De man kwam ten val en brak vermoedelijk zijn been. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht.

Z-2984-2006 Alcoholcontrole Zeeuws-Vlaanderen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd alcoholcontrole geouden op de volgende locaties: Oostpoortweg - Westdorpe, Nassaustraat - Axel, Emmabaan - Koewacht, Vogelweg - Hengstdijk, Mr. F.J. Haarmanweg en Guido Gezellestraat in Terneuzen.
In totaal moesten 111 bestuurders een blaastest afleggen. Een bestuurder had meer gedronken dan de toegestane hoeveelheid. Deze bestuurder kreeg een rijverbod.

W-2985-2006 Brand in Nieuw en Sint Joosland
Zaterdag omstreeks 02.30 uur brak brand uit in een houten schuur aan de Molendijk in Nieuw en Sint Joosland.
De schuur werd gebruikt als houtopslag en werd vermield. Aangrenzende garageboxen hebben geen schade opgelopen. Over de oorzaak is nog niets bekend.


---- --