Politie Groningen

Zaterdag 11 november 2006

Provincie Groningen, 11-11-2006

Eemshaven: auto over de kop

Een 24-jarige automobilist uit Roodeschool is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Kwelderweg in de Eemshaven. Hij verloor de macht over het stuur, kwam in de berm terecht, waarna de auto over de kop sloeg. De automobilist is overgebracht naar het ziekenhuis. De man verklaarde dat een appel tijdens het rijden op de grond was gevallen. Toen hij de appel probeerde te pakken raakte hij in de berm.

Er vallen jaarlijks 18 doden en 400 (ernstige) gewonden door vergelijkbare eenzijdige ongevallen. Met de nieuwe campagne gebruik je hoofd, niet je airbag willen Provincie Groningen en Regiopolitie Groningen dergelijke ongevallen terugdringen. Kijk voor meer informatie op www.gebruikjehoofd.nl.

Scharmer: auto belandt in sloot

Een 26-jarige automobiliste uit Hoogezand is vrijdagmiddag met haar auto in de sloot beland. Ze reed over de A7 in de richting van Groningen, toen zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De auto kwam in de naastgelegen sloot terecht. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: jongen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Winschoten op de Venne in zijn woonplaats aangehouden. De jongen was even daarvoor betrokken geweest bij een vechtpartij. Bij zijn aanhouding uitte hij bedreigende woorden in de richting van agenten. Bij fouillering werd bovendien een hamer gevonden. De hamer is in beslag genomen. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal/Musselkanaal: verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagavond op de Atlantislaan in Stadskanaal en de Schoolstraat in Musselkanaal een alcoholcontrole gehouden. Er werden 270 blaastesten afgenomen. Geen van de automobilisten had gedronken. Wel werden er zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, zes voor het overschrijden van de maximum snelheid, één voor een kapotte uitlaat en één voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Groningen: aanhoudingen onenigheid Grote Markt

De politie heeft vrijdagnacht drie mannen aangehouden die op de Grote Markt onenigheid hadden. Het gaat om een 28-jarige man uit Hoogeveen en twee 20-jarige Stadjers. Een 27-jarige man uit Leek had een verwonding aan zijn hand opgelopen en is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Een 33-jarige vrouw uit Coevorden zou mogelijk geslagen zijn door de verdachten. De drie verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt wat de toedracht van de onenigheid is geweest en heeft camerabeelden veilig gesteld.

Groningen: kleine hennepkwekerij opgerold

In een woning en tuin aan de Kajuit in Groningen is vrijdag een kleine hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof in de woning 35 planten en 70 stekken aan. De politie besloot de woning binnen te gaan, nadat in de tuin een twaalftal hennepplanten was gezien. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft vrijdagmiddag aan de Nieuwe Sint Jansstraat, Turfsingel en Schuitendiep gecontroleerd op rood licht. Er zijn 115 autos gepasseerd en 275 (brom)fietsen. In totaal zijn 22 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt ongeval

Een 56-jarige fietser uit Winschoten is vrijdagnacht op de Verlengde Visserstraat in Groningen gewond geraakt. Een 30-jarige automobilist uit Groningen kwam vanaf de Westerhaven en sloeg op de kruising met de Verlengde Visserstraat rechtsaf. Hij nam de bocht echter zo ruim, dat hij op de linkerweghelft terecht kwam. Hierbij werd de fietser aangereden. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis. De Stadjer bleek een beginnend bestuurder te zijn en bovendien onder invloed van
1,45 promille alcohol. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilisten rijbewijs kwijt

Een 37-jarige automobiliste uit Groningen moest vrijdagnacht op de Radiumstraat in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren. De vrouw was beginnend bestuurder en onder invloed van bijna 1 promille alcohol.

Een 26-jarige automobiliste uit Barneveld werd op de Kruissingel in Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Haar auto stond deels over het troittoir en ze had een aantal treden van een trap naar beneden genomen. Het veroorzaken van dit eenzijdige ongeval met een promillage van 1,35 had tot gevolg dat haar rijbewijs werd ingevorderd.