Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland pakt eerste pole position in straten van Peking

Peking, 11 november 2006

A1 Team Nederland start morgen de Sprint race van de A1GP in Peking vanaf pole position. Het is voor het team de eerste pole position in de A1GP. Met een tijd van 1'00.093 was Jeroen Bleekemolen een halve seconde sneller dan Salvador Duran van Mexico.Na het afblazen van de kwalificatie vanmiddag, vanwege problemen met putdeksels op de baan, trad artikel 144 van de reglementen in werking. Dat bepaalt dat indien de kwalificatie niet door kan gaan, de resultaten van de vrije training bepalend zijn van voor de startopstelling van de Sprint race.

In de enige vrije training van vandaag, die om 12.15 uur lokale tijd begon, was A1 Team Nederland meteen vanaf het begin de snelste op de baan. Na het warmdraaien van de nieuwe motor ging Jeroen Bleekemolen naar buiten voor zijn eerste vliegende ronde, waarbij hij meteen de snelste tijd noteerde.

Dat bleef zo tot het eind van de sessie, die 30 minuten duurde in plaats van de oorspronkelijk geplande anderhalf uur. Een losgeschoten putdeksel bij bocht vier was de oorzaak hiervan. Hierop besloot de organisatie om de kwalificatie af te blazen. Alle putdeksels op de baan worden vannacht met bouten vastgezet.

A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen was natuurlijk blij met deze eerste pole position; "Het ging heel erg goed. In het begin van de sessie verloren we nog 10 minuten vanwege de nieuwe motor. Ik heb in totaal niet zoveel ronden kunnen rijden. Maar toen we naar buiten gingen, waren we meteen het snelst. Ik moest nog even naar binnen om een paar dingen na te kijken, maar we gingen weer naar buiten en waren meteen weer het snelst. We zitten er heel goed bij en de auto voelt erg goed aan op deze baan. Bij een stratenrace is het een nog groter voordeel om op pole te staan, inhalen is erg moeilijk. We hebben een goede kans om te winnen, ook omdat we de hele sessie snel waren. We kijken er dan ook erg naar uit. Hopelijk zijn we goed weg bij de rollende start morgen en dan kunnen we van daaruit verder werken en zien hoever we komen", aldus Jeroen die verwacht dat morgen de tijden nog sneller zullen zijn dan vandaag. "We hebben vandaag op gebruikte banden gereden en morgen ligt er nog meer rubber op de baan en minder stof, het zou zo maar meer dan drie seconden kunnen schelen".

Ook A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers was blij met dit resultaat; "Pole is pole en altijd het beste uitgangspunt. De training werd ingekort inderdaad, maar vanaf de eerste ronde zat Jeroen er vol op, hij haalde overal in en was super scherp net zoals het hele team. Winnen zonder compromis is altijd ons uitgangspunt, daar komen we voor en daar gaan we voor! We zijn nu druk met de voorbereiding van morgen bezig want dan moeten we het af maken. We kunnen winnen dat hebben we al eerder laten zien".

David Claire van A1GP benadrukte tijdens de persconferentie nogmaals dat voor morgen beide races zullen doorgaan. Men probeert nog om voor de Sprintrace een extra warm up te kunnen rijden.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com