1e persbericht van zaterdag 11 november 2006

Eindhoven, 11-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt agressieve man aan

De politie heeft zaterdagmorgen om 2.45 uur op de Hoogstraat, ter hoogte van een café, een 32-jarige man aangehouden. Vlak voor zijn aanhouding maakte de man in het café ruzie met een aantal gasten. Daarop werd hij buitengezet. Omdat hij weer naar binnen wilde komen vernielde hij de toegangsdeur van de horecazaak. Hij bedreigde daarbij de 39-jarige Eindhovense eigenares. Bij de aanhouding van de verdachte vond de politie in een van zijn zakken een cachetje met cocaïne. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt wildplasser met drugs aan

Een 28-jarige man uit Bladel is zaterdagmorgen om 3.00 uur in de Ten Hagestraat door de politie aangehouden. De politie zag de man urineren op de openbare weg. Hiervoor werd hij staande gehouden en kreeg hij voor wildplassen een bekeuring. Hij weigerde echter zijn naam op te geven en kon zich ook niet legitimeren. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Tijdens de fouillering werd in zijn broek negen gripzakjes met vermoedelijk drugs aangetroffen. Verder had de man 800 euro aan contant geld bij zich. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond/Eindhoven: Politie houdt man aan die persoon met hakbijl bedreigde

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.30 uur een 45-jarige man in zijn woning in Tongelre aangehouden. Eerder op de dag, omstreeks 15.15 uur, had hij zijn 49-jarige oud-werkgever in een kantoor aan de Vossenbeemd in Helmond opgezocht. De verdachte bedreigde zijn oud-werkgever. Hij sloeg meerdere malen in de richting van zijn oud-werkgever die de slagen kon ontwijken. Er werden hierdoor wel vernielingen aangericht in het pand. Vervolgens ontstond er een schermutseling tussen de verdachte, het slachtoffer en enkele werknemers. Hierna wist de verdachte het pand te verlaten. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie houdt verdachten aan van diefstal/heling bromfiets

Zaterdagmorgen omstreeks 0.20 uur hield de politie op de Kasteel Traverse twee Helmondse jongens aan van 14 en 16 jaar. Ze reden op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje. De snorfiets was net overgespoten, want hier en daar was de verf nog nat. De oudste beweerde het voertuig gevonden te hebben. Omdat de bromfiets vermoedelijk van diefstal/heling afkomstig is, werden de twee jongens meegenomen naar het politiebureau. De jongste kreeg een proces-verbaal omdat hij zich niet kon legitimeren. Hierna is hij heengezonden. De 16-jarige kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder bromfietscertificaat. De bromfiets is achtergehouden.

Helmond: Huiselijk geweld

Een 52-jarige man is vrijdagavond om 18.10 uur in zijn woning in Helmond-Centrum aangehouden. Hij zou bij een ruzie zijn 15-jarige stiefzoontje en zijn vriendin, de 37-jarige moeder, in het gezicht geslagen hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Politie houdt buspassagier aan na schelden op buschauffeur

Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur heeft de politie een 18-jarige buspassagier uit Geldrop aangehouden. De aanhouding vond plaats in een streekbus ter hoogte van de Brugstraat. Even daarvoor sprak de buschauffeur de passagier aan op zijn gedrag. De passagier zou in de bus gespuugd hebben en harde muziek aan hebben. Toen de chauffeur vroeg daarmee te stoppen werd de man agressief en schold de buschauffeur uit. De chauffeur gelastte de passagier de bus te verlaten. Dat weigerde de man. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de agressieve man kort daarna aanhouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.