Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 11-11-2006

Woonboerderij door brand verwoest
Wapse In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een rietgedekte woonboerderij aan de Ten Darperweg door brand verwoest. Omstreeks 01.00 uur ontdekten buren dat de vlammen uit het dak sloegen. De 54-jarige bewoner van de boerderij was tijdens het uitbreken van de brand niet aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het nablussen nam geruime tijd in beslag. De eigenaar verklaarde dat de afgelopen jaren de woning al vaker was getroffen door brand. (06-197634)

Motoragent achterhaalt snelle bromfietser
Zaterdagavond reed een motoragent achter een bromfietser die met een snelheid van 80/km per uur door Vries reed. Na een stopteken ter hoogte van het Kornoeljeplein stopte de bromfietser maar toen de motoragent afstapte ging de knaap er weer snel vandoor. Na een korte achtervolging wist de motoragent de knaap op de bromfiets alsnog aan te houden. De 16-jarige knaap uit Assen kreeg een bekeuring voor het overschrijden van de snelheid en een tweede omdat hij geen bromfietscertificaat had. (06-197573)

Politie controleert op alcohol
EXLOO Vrijdagmiddag zagen surveillerende agenten een slingerende automobilist over de Boslaan rijden. Controle van de 73-jarige bestuurder uit Valthermond wees een alcoholpromillage uit van 1,2. (06-197508)

NIEUW BUINEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een 38-jarige man uit Stadskanaal in een auto over de Chrysantstraat rijden. Controle wees uit dat de genuttigde consumpties in de sporthal, na het sporten, een alcoholpromillage opleverden van 0,9. (197613)

Eigenaar betrapt inbreker op heterdaad
COEVORDEN Vrijdagmiddag parkeerde een 28-jarige man uit Emmen zijn auto op het terrein van een bedrijf aan de DSMweg. Hij moest even gereedschap uit het bedrijf halen en omat hij daar maar kort binnen zou zijn sloot hij zijn auto niet af. Toen hij bij de auto terug kwam zag hij dat een man in zijn auto zat die onmiddellijk vluchtte toen hij de eigenaar zag aankomen. Deze achtervolgde de man tot in de bosjes en kon hem daar aanhouden. De 37-jarige dader uit Emmen zei dat hij rustig mee zou gaan maar toen hij losgelaten werd rende hij onmiddellijk weg. Opnieuw kon de eigenaar hem vastpakken waarbij enkele klappen vielen. Daarop werd de man rustig en wachtte de komst van de politie af die hem meenam naar het bureau voor verhoor. De man bekende enkele spullen uit de auto weggenomen te hebben en op zoek te zijn geweest naar een auto om te stelen zodat hij naar huis kon. (06-197510)

Fietsende agenten in burger
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben surveillerende agenten een 18-jarige man uit Assen aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij vernielingen aanrichtte bij een winkel aan het Burgemeester de Dreuplein. Hij had de in burger surveillerende agenten niet opgemerkt. (06-197612)

ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben surveillerende agenten een 18-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij voorbijgangers lastig viel en een gestalde fiets omver trapte en vernielde. De agenten waren in burger gekleed en fietsen onopvallend door het centrum, toen zij de activiteiten van de Assenaar op de Markt zagen. De man verkeerde fors onder invloed van drank. (06-197627)

Man aangehouden na mishandeling
TIENDEVEEN Vrijdagavond hebben agenten een 41-jarige man in zijn woning in Ansen aangehouden. Hij zou daarvoor een 37-jarige man in zijn woning in Tiendeveen mishandeld hebben volgens de aangifte van deze man. Het slachtoffer liep hierbij gezichtsletsel op. Het is nog niet bekend wat de aanleiding tot de mishandeling is geweest. (06-197575)

Mannen aangehouden als verdacht van brandstichting HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee mannen uit Hoogeveen aangehouden. De beide mannen (26 en 20 jaar) worden verdacht van betrokkenheid bij autobranden aan het Haagje. Omstreeks 06.30 uur kwam bij de politie de melding van een autobrand. Agenten zagen daarop drie autos in brand staan. Deze autos stonden in de steeg tussen de flat aan de Schoklandstraat en een leegstaand garagebedrijf. De politie vermoedt, na onderzoek en verklaringen van getuigen, dat beide aangehouden mannen betrokken zijn geweest bij deze branden. (06-197639)

Politie vindt gasdrukpistool
KLAZIENAVEEN In de woning van een 29-jarige man uit Klazienaveen vond de politie een gasdrukpistool met bijbehorende patronen. De man verklaarde het pistool uit Duitsland gehaald te hebben. Het wapen is op grond van de Wet Wapens en Munitie verboden in Nederland. De man deed afstand van het pistool en kreeg een schikking aangeboden van 130,-. (06-195501)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters: 0592 36 1280