Politie Midden- en West Brabant

Brand legt kringloopbedrijf plat

OOSTERHOUT NB, 11 november 2006

Hennepkwekerij mogelijk oorzaak van brand in bedrijf

KAATSHEUVEL De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een brand in een kringloopbedrijf, aan de Ringvaert te Kaatsheuvel. Het bedrijf, dat gevestigd is midden in een woonwijk, brandde volledig uit. Een eertse onderzoek wees uit dat in het pand een hennepkwekerij huisveste.

Kort voor 09.30 uur ontving de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een binnenbrand in het genoemde bedrijf. Zowel de brandweer als de politie reden direct uit. Onderweg kwam de melding dat op dat moment de vlammen uit het dak sloegen. Ter plaatse werd de brand opgeschaald tot grote brand. Ruim 30 brandweerlieden uit de omliggende gemeenten, zoals Loon op Zand, Sprang-Capelle en Waalwijk, assisteerden hun collegas uit Kaatsheuvel. Ook maakte de brandweer gebruik van hoogwerkers om het vuur te bestrijden. De politie zette in de directe omgeving, de toegangswegen tot het bedrijf af. Een aangrenzend automobielbedrijf liep ten gevolge van de brand rookschade op.

Om 10.30 uur verrichte de brandweer een luchtmeting. Deze meting wees uit dat er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen waren. Wel had de omgeving last van een enorme rookontwikkeling die de brand met zich mee bracht. Om 10.45 uur kwam het sein dat de brandweer de brand brandmeester was. De burgemeester heeft zich ter plaatse laten informeren.

Naar aanleiding van de brand trad er bij enkele woningen in de directe omgeving een stroomstoring op. Ook kwam de energieleverancier in actie om de hoofdleiding af te sluiten, in verband met een ontstane gasbrand in het pand. Een eerste onderzoek wees uit dat er in het bedrijf een hennepkwekerij aanwezig was. Het technische onderzoek zal uit moeten wijzen of de brand veroorzaakt is door deze kwekerij. De politie is gestart met het verhoor van mogelijke betrokkenen.

Auteur: Desiree Brabers