Digitale Gemeente Houten

Leerlingen OBS De Plantage staan bol van creatieve ideeën!

zaterdag 11 november 2006 - Bron: Trefpunt (Jorien Douma)

De ontwerpen voor een nieuw schoolplein bij de Openbare Dalton Basisschool de Plantage (Plantagepolder in Houten) druppelen binnen. Niet alleen de ouders, maar ook de kinderen hebben goede ideeën. De lessen van juf Dewi, groep 4 en 5, stonden deze week in het teken van de ontwerpwedstrijd. Vorige week hebben we gebrainstormd. We hebben eerst alles op het bord geschreven wat in ons op kwam. Daarna hebben we een selectie gemaakt. De ideeën moeten wel reëel zijn en de meeste stemmen gelden. Deze week hebben we alles uitgewerkt in één ontwerp op een groot vel papier. Iedereen heeft getekend en gekleurd. Juf Dewi wil nog niet te veel verklappen: Een mega groot spel twister en een fietspad voor de kleine fietsjes van de kinderen tot groep 3. Zij mogen nu op het hele plein fietsen en daar hebben de voetballende kinderen last van.

De leden van de schoolpleincommissie hopen op nog veel meer ontwerpen: iedereen kan nog een ontwerp indienen tot 18 november bij één van de leraren of in de brievenbus. Het is leuk als er een thema terug komt in een ontwerp, bijvoorbeeld sporten of bloemen. Op de website www.obsdeplantage.nl onder het kopje nieuws en actualiteiten staat de uitnodigingsbrief en een plattegrond die mensen kunnen inkleuren of gebruiken als basis.

De commissie roept particulieren en bedrijven in Houten op om een bijdrage te leveren. Natuurlijk heeft de Plantage ook sponsors nodig om de plannen uit te voeren. Denk daarbij aan sponsering in geld, betonverf of kwasten. Voor verdere informatie of vragen over de schoolplein ontwerpwedstrijd of over sponsoring van de wedstrijd kunt u contact opnemen met Annemieke Albertsma (030-2662871) of Carola van der Sluis (030-6090497).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).