Ingezonden persbericht

---

---

Z o n d a g 5 n o v e m b e r 2006

DE DIJK ZATERDAG IN PODIUM

Hardenberg-, DE DIJK en Podium zijn vrienden. De band was eerder in Podium, namelijk in 2000, 2002, 2003, 2005 en onlangs nog op 15 april 2006. Vanwege het grote succes van dat laatste optreden in Podium en de vele mensen die we toen hebben moeten teleurstellen doordat de show zo snel uitverkocht was, gaan we -ook op verzoek van de band- nog een keer één van de beste live bands van Nederland verwelkomen in onze Theaterzaal.

Zaterdagavond DE DIJK in Podium Hardenberg. Het is niet opmerkelijk dat De Dijk dit jaar is geëerd met de Edison Oeuvreprijs. De band heeft twaalf studio- en drie live-albums en zo'n 140 songs op haar naam staan. Volgend jaar viert De Dijk haar zilveren bestaan met een show in Ahoy'. Maar ook al zijn de heren bijna een kwart eeuw verder - ze willen niet teveel terug en niet te ver vooruit kijken. De Dijk presenteert haar nieuwe album in een eigen, originele tijdsdimensie: 'Later Is Nu'. Het voelt toch een beetje alsof De Dijk terug is van weggeweest. Het laatste studioalbum, Muzikanten Dansen Niet, stamt alweer uit 2002 en vorig jaar traden de heren een jaar niet op. Maar in het jaartje vrijaf werkten ze wel al aan hun twaalfde studioalbum. Tijdens de opnames werd De Dijk wederom bijgestaan door de Hot Haarlemmer Dijk Horns én JB Meijers: multi-instrumentalist, producer en inmiddels, zoals de band hem noemt, "vast onderdeel van het team". Later Is Nu is net als Muzikanten Dansen Niet en Zevende Hemel gemixt door de Ier Rafe McKenna (producer van o.a. Procol Harum en Wishbone Ash en mixer van o.a. Uriah Heep en 10cc). Podium's Theaterzaal gaat om 21.00 open.

Supportact DJ MANGA (pre- en afterparty)

Dj Manga (www.djmanga.nl) is één van de beste soul- en funky dj's van Nederland. Naast zijn 'vaste' clubs als Paradiso en Jimmy Woo, wordt DJ Manga (Rob Nanere) veel gevraagd als gast- dj bij grote clubs, concerten en festivals. Manga draait soulvolle muziek, die perfect aansluit bij de muziek van De Dijk en zal ook na het bandoptreden zorgen voor een swingende afterparty! Actuele partyinformatie lees je elke dag op www.PodiumGroep.nl.

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht